Sav taj šoubiznis

Evo zašto je odgođen sarajevski koncert: Brega zabranio Bebeku da pjeva u šeheru...

Showbizz06.12.15, 11:43h

Evo zašto je odgođen sarajevski koncert: Brega zabranio Bebeku da pjeva u šeheru...
Goran Bregović je, uoči početka turneje kojom Željko Bebek slavi 40 godina rada, ishodio zabranu izvođenja novih aranžmana svojih pjesama -piše Express

 

Drugim riječima, zabranio je Bebeku izvođenje pjesama grupe Bijelo dugme u novim aranžmanima, prilagođenim simfonijskom orkestru.

 

Naime, kako se tvrdi u dopisu Bregovićevih advokata, za nove aranžmane pjesama, trebalo je ishoditi pristanak autora.


Kao što je poznato, Željko Bebek je vlastite pjesme i hitove Bijelog dugmeta na slavljeničkoj turneji izvodio uz pratnju simfonijskog orkestra, tamburaša i benda.

 

Usprkos zabrani koju je producent turneje dobio, koncerti u Zagrebu i Beogradu su održani, ali su i odgođeni oni u Sarajevu i Ljubljani.


 
Prema informacijama koje imamo, Bregovićevi će advokati tražiti odštetu za izvođenje njegovih prearanžiranih pjesama u Zagrebu i Beogradu.

 

S druge strane, producent turneje Tomislav Kašljević, tvrdi da će koncert u Sarajevu biti održan, iako još uvijek ne zna tačno kada.

 

Zanimljivo se prisjetiti da je Bregović, gostujući dan prije Bebekovog zagrebačkog koncerta, na HRT-u, na pitanje o Bebekovom koncertu rekao: ‘Neka samo pjeva’. A već je poslao zabranu.

 

(Expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook