Video/ Dovedite se u red

Isprobajte intenzivan kardio trening za lakše mršavljenje: Samo jedna vježba - 'farmerov hod'

Lifestyle05.12.15, 21:32h

Isprobajte intenzivan kardio trening za lakše mršavljenje: Samo jedna vježba - 'farmerov hod'
Kardio trening može izgledati i nešto drugačije, biti znatno teži i zahtjevniji, pa tako i učinkovitiji • Isprobajte težak kardio u kojem ćete raditi samo jednu vježbu snage- farmerov hod

 

 

IMATE li dovoljno volje i odlučnosti sigurno ćete se riješiti viška kilograma ako u tome budete ustrajni. Volja vam je potrebna da izdržite nešto teže treninge koji će potaknuti sagorijevanje velikog broja kalorija Kada čujete termin "kardio" sigurno su vam na umu lakši treninzi umjerenog intenziteta te aktivnosti poput jogginga, bicikliranja, vježbanja na orbitreku i sl. koji služe za mršavljenje. Međutim, kardio može izgledati i nešto drugačije, biti znatno teži i zahtjevniji, pa tako i učinkovitiji. 

 

Isprobajte težak kardio u kojem ćete raditi samo jednu vježbu snage- farmerov hod. Vježba je jednostavna; nose se teška opterećenja u svakoj ruci u obliku rekvizita poput bučica, girji, šipki i sl., a možete koristiti i bilo što drugo, te se korača manjim koracima prema naprijed. 

 

Visok intenzitet i mišićna aktivacija osigurat će veliki zamor mišića i energetskih sustava koji će potrošiti puno energije, pa tako i kalorija. Budući da je cijelo tijelo aktivno, dodatno ćete razviti snagu i izdržljivost svih mišića. Ovaj kratki, ali intenzivni kardio trening odlično će vam pomoći u rješavanju viška kilograma, a možete ga raditi 2-3 puta tjedno onim danima kada ne radite ostale treninge.

 

 

Trening:

 

- napravite kratko adekvatno zagrijavanje: jogging, razgibavanje i dinamično istezanje

- postavite dva čunja ili nekakve druge dvije oznake u udaljenosti od 10-15 metara

- uhvatite opterećenje u obje ruke i hodajte u obliku "osmice" između čunjeva

- napravite 5 x 5 krugova s pauzom od 1 minute između serija

- nakon toga odmorite 3 minute 

- napravite 3 x 3 kruga držeći opterećenje samo u jednoj ruci; 3 kruga sa svakom rukom u seriji; nakon što napravite seriju s obje ruke pauzirajte 1 minutu između krugova
 
- napravite lagani "cool down" hodanjem bez opterećenja

Uzmite ono opterećenje koje će vas namučiti da jedva napravite zadnje krugove.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook