VIKEND TEATAR

10 godina East West Centra: 'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' 4. i 5. decembra u Narodnom pozorištu

Kultura04.12.15, 15:47h

10 godina East West Centra: 'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' 4. i 5. decembra u Narodnom pozorištu
Povodom 10 godina East West Centra, u Narodnom pozorištu Sarajevo 4.i 5. decembra, sa početkom u 19:30 sati, East West će izvesti svoju višestruko nagrađivanu predstavu “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”

 

Ulaznice za ovu predstavu se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.


Haris Pašović i East West Centar se u predstavi “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” ovoga puta obraćaju onome najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun.


Humor se pokazao vitalnom osobinom našeg društva i u najtežim istorijskim periodima. Danas, kad smo suočeni sa nizom problema, naša predstava poziva heroje svih bosanskohercegovačkih šala – Muju, Sulju i Fatu – da iz njihovog ugla sagledamo našu stvarnost i razmotrimo neka rješenja. Privrženost publike Muji, Sulji i Fati u BiH i cijelom regionu i visok stepen identifikacije, izvrsna je mogućnost da se promijeni često depresivni pogled na BH stvarnost, i da sa više relaksiranosti pronađemo načine građenja dobre budućnosti.


U predstavi igraju Džana Džanić i Saša Handžić. U filmskom dijelu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koreografiju je uradila zagrebačka koreografkinja Tamara Curić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.


East West Centar  provodi  turneju predstave "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" u sklopu projekta "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook