U PONEDJELJAK U COLLEGIUMU ARTISTICUMU

'Pišem ti bosančicom' izložba učesnika konkursa i dodjela nagrada

Kultura21.11.15, 22:59h

'Pišem ti bosančicom' izložba učesnika konkursa i dodjela nagrada
Ova izložba je jedan od finalnih proizvoda koncepta „Pišem ti bosančicom“. Realizuje se u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH - ULUPUBIH, a u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.


''Da znatiželja pobuđuje našu maštu i pruža neizmjernu inspiraciju, uvjerili smo se kroz ovaj projekat. Dosadašnja iskustva pokazuju da su istraživanja kulturnog naslijeđa i umjetnički angažmani najbolji kolektori i saveznici na putu do razumjevanja i zajedništva, a da su mladi ljudi oni u koje polažemo nadu za ostvarenje suživota u Bosni i Hercegovini'', .
rekla je Amra Zulfikarpašićprofesorica grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i autorica koncepta ''Pišem ti bosančicom''


Izložba je nastala nakon raspisanog javnog konkursa/natječaja i serije predavanja i radionica koje su profesori i profesorice sa likovnih akademija iz Sarajeva, Trebinja, Cetinja i Širokog Brijega održali sa studentima i studenticama grafičkog dizajna i grafike.  


Pored studenata koji su se odazvali na poziv, na konkursu je učestvovao i jedan broj nezavisnih autora i autorica. Radove je ocjenjivao žiri koga su činili eminentni grafički dizajneri.

Imena nagrađenih biće poznata na izložbi koja će u Collegiumu Artisticumu biti upriličena u ponedjeljak, 23. novembra u 20.00.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/am)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook