FOTO/ Stigla u Sarajevo

O Dževadi priča cijela Amerika: Ona je producentica, urednica, voditeljica, pjevačica...

Zabava11.11.15, 15:48h

O Dževadi priča cijela Amerika: Ona je producentica, urednica, voditeljica, pjevačica...
Prije nekoliko dana stigla je u bh. prijestolnicu iz daleke Amerike kako bi realizirala saradnju s hitmejkerom Fahrudinom Pecikozom. Pjesma je gotova, ali i spot koju će publika uskoro imati priliku poslušati i pogledati

 

Atraktivna i svestrana Dževada Keranović, porijeklom iz Sanskog Mosta, spada u red najpoznatijih Bosanki u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona je producentica, urednica i voditeljica na televiziji u Saint Louisu, američkom gradu u kojem živi veliki dio bosanske zajednice. Pored televizije, njena velika ljubav je muzika i već nekoliko godina polako, ali sigurno gradi muzičku karijeru.

 

Prije nekoliko dana stigla je u bh. prijestolnicu iz daleke Amerike kako bi realizirala saradnju s hitmejkerom Fahrudinom Pecikozom. Pjesma je gotova, ali i spot koju će publika uskoro imati priliku poslušati i pogledati...  

 

dzevada-keranovic-2

 

- Saradnja sa Fahrudinom Pecikozom odlično napreduje. Moj prvi singl pod nazivom „Ti imaš sve“ je završen, spot za istu je snimljen, a za koji dan bi trebao da bude spreman za emitiranje. Naravno, mi već radimo na novim projektima i sarađujemo sa vrsnim kompozitorima i ljudima koji se uspješno bave ovim poslom već dugi niz godina. Već naredne godine trebala bih snimiti duet sa jednim poznatim imenom sa muzičke scene u BiH, a pjesmu će komponovati Zlatan Fazlić Fazla. 

 

Kako kaže, posebno mjesto u srcu ove Bosanke s američkom adresom ima sevdalinka. 

 

- Sevdalinka je jedan od simbola naše kulture i ja se smatram sretnom što volim sevdah, a još sretnijom što imam dara za interpreaciju sevdalinki. Samim tim radim i na očuvanju naše kulture i baštine - kaže Keranović.

 

dzevada-keranovic-3

 

Ističe da je TV stanica na kojoj radi pod upravom gradskog rukovodstva, tako da su programi većinom vezani za društvenu zajednicu, projekte koji bi mogli da budu od koristi stanovništvu. 


- Imamo u budžetu jedan mali dio sa kojim radimo specijalni program za latino-američku i bosansku zajednicu. Pored uređivanja i vođenja programa, ja sam također nekada u ulozi potparola i moderatora. Trenutno sam portparol i potpredsjednica organizacije “Ujedinjena bosanska zajednica”. Ta je zajednica, zajedno s Bosanskom privrednom komorom, sagradila sebilj u Saint Louisu, identičan ovome u Sarajevu, kao simbol Bosanaca u tom američkom gradu. I to, naravno, govori da je domovina na prvom mjestu u srcima, ne samo meni nego i većini Bosanaca u inostranstvu - isitče Keranović.

 

dzevada-keranovic-1

 

SAD je definitivno obećana zemlja, ako su ljudi spremni da vrijedno rade.


- Mislim da čovjek bilo gdje da se nalazi i ako ima dovoljno veliku želju i voljan je uložiti trud, može da uspije. Naravno, u Americi je to lakše nego u BiH ili Balkanu. Svjesna sam da je lakše doći do uspjeha u zemljama gdje su mnoge stvari na dohvat ruke, a većinom je do individualca i njegovog truda koliko mu je stalo da uspije i postigne nešto za sebe – kaže Dževada. 


Pored televizije i muzike, nejna velika ljubav ranije je bio sport. 

 

- Nekoliko godina sam trenirala tajlandski kik-boks s bratom Fuadom, koji se deset godina profesionalno bavio tim sportom u Americi - ističe Dževada koja u slobodno vrijeme voli i da slika. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook