OD 14. DO 16. NOVEMBRA

Tri večeri modnog ugođaja: Šta nas čeka na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo?

Lifestyle10.11.15, 11:33h

 Tri večeri modnog ugođaja: Šta nas čeka na 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo?
Pred nama je 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo na kome će vodeći bh. dizajneri i noviteti bh. modne scene u tri večeri predstaviti svoje nove kolekcije...

 

 

35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano otvara Daliborka Kiš Juzbaša, bh. modni dizajner, koja živi i radi u Valensiji (Španija) i koja će predstaviti autorsku     kolekciju "Nina Collection" by DADA ART DESIGN. Svoje kolekcije predstaviti će     Marina Kosorić, Amina Hasanbegović, Marko Feher, Blanka Zgonjanin, Svjetlana Vuković Ceca, Aida Vrabac, Nađa Berberović, Delila Viteškić, Alma     Musliović, Jelena shop, Džemila Dilberović, Ivica Skoko i dr.

   
Mlade dizajnerske snage predstavljat će pobjednice ovogodišnjeg natječaja "Perwoll New Generation 2015", Lucija Vrcić i Maja Sabljić, koje su  osmislile styling za     vizual za 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.


Kao specijalni gosti najavljuje se dolazak ekipe Fashion TV, kao i specijala gost - renomirani modni dizajner Tolga Cam iz Turske. Deichmann je i ovoga puta spremio pregršt različitih modela udobne i moderne obuće, čija je revija takođe na programu 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Deichmannova kolekcija za žene ispunjena je moćnim potpeticama i upečatljivim potplatama, a sadrži i modele niskih čizmica, mokasinki i čizmica na vezanje koji se savršeno kombiniraju s zimskim odjevnim komadima te tako slave profinjenost i klasiku.


Do početka održavanja najprestižnijeg modnog događaja u državi, 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo ostalo je nekoliko dana.


- Zahvaljujući saradnji sa Nivea BH FW SA, mnogi domaći dizajneri, koji su porijeklom iz BiH, a žive i rade u inozemstvu, imali su šanse i priliku da svoje kolekcije predstave domaćoj javnosti, ali isto tako, mnogi domaći dizajneri imali su i veće šanse da svoje kolekcije predstave u inozemstvu. Tako je bh. javnost imala priliku vidjeti kolekcije naših dizajnera Lidije Kolovrat, koja živi i radi u Lisabonu, Fadile Pamukčić Zečić, koja živi i radi u Parizu, kao i Dajan Vuksan, Anđelko Kaser, Larija Tatar, Matija Vuica, Ivica Skoko i brojna druga imena bh. modne scene koji žive i rade kao modni dizajneri u Hrvatskoj, zatim Maja Knez, koja živi i radi u Srbiji. S druge strane, samo protekle godine Marko Feher je, nakon Nivea BH FW SA, imao priliku da učestvuje na Vancouver Fashion Week, Fashion.HR, Belgrade Fashion Week, a dobio je i ponudu da radi za jednu kanadsku modnu kuću, otvara svoj brend u Londonu. Dizajner Anđelko Kaser je dobio poziv na Belgrade Fashion Week, Maja Knez se predstavila s kolekcijom na mnogobrojnim modnim događajima u Hrvatskoj, a dobila je poziv i za Holandiju, Tihana Todić je dobila priliku da radi za njemački modni brend itd, kaže Stela Zubak Jovanović, menadžer modne agencije Abc Models Sarajevo, koja je izvršni producent modnog događaja 35. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.


Bh. državna sedmica mode održava se već 35-tu sezonu, tradicionalno i kontinuirano 18 godina za redom te predstavlja najznačajniji modni događaj grada Sarajeva, vodeću modnu manifestaciju u regiji i prepoznatljiv brand na prostorima BiH i regije na kojem svoje novitete predstavljaju dizaneri iz cijele Bosne i Hercegovine, a koja ima za cilj da doprinese razvoju BH modne scene, kulture i privrede u našoj zemlji, povezujući domaću modnu scenu sa prepoznatljivim tržištima u regiji i Evropi, poručuju iz modne agencije Abc Models Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook