OSOBINE ZBOG KOJIH NIKAD NEĆETE PRONAĆI LJUBAV

Evo kakve muškarce i žene suprotni spol izbjegava u širokom luku!!

Lifestyle08.11.15, 10:41h

Evo  kakve muškarce i žene suprotni spol izbjegava u širokom luku!!
Naučnici s Fakulteta društvenih znanosti i psihologije Sveučilišta Western Sydney, u suradnji s nekoliko svjetskih sveučilišta, proveli su seriju od šest istraživanja u kojima su prepoznali i proučili osobine koje kod suptronog spola nalazimo odbojnim - stvari zbog kojih ne bi nikad mogli stupiti u vezu s nekim

 

Prvo što je istraživanje otkrilo jest da pridajemo puno veću važnost negativnim osobinama koje nas odbijaju nego pozitivnim osobinama koje nas privlače - ljudi više gledaju što s nekim ne valja nego ono dobro u njemu ili njoj.

 

Žene u pravilu imaju veću listu stvari koje ih odbijaju nego muškarci, a svi gledaju na puno više osobina kada razmatraju dugoročnu vezu umjesto kratkoročne.

 

U jednom od istraživanja, dali su grupi od više od 5000 osoba listu 17 negativnih osobina i pitali koje od tih osobina bi ih u potpunosti odvratile od potencijalnog partnera.

 

Iako je za žene većina tih osobina bila potpuno odbojna, pronađene su i sličnosti između spolova: za oba spola najnegativnija osobina bila je neurednost i loša higijena’, potom ‘lijenost’ i ‘previše potrebit’.

 

Ženama smeta i kad muškarac nema smisao za humor, dok muškarcima smeta kada žena ima mali libido ili previše priča. I dok je muškarcima bitno da imaju puno seksa u vezi, ženama je bitnije da seks bude dobar - ako ne valja, to je znak za uzbunu.

 

U drugom istraživanju, pitali su ljude koje su im osobine ‘crveno svjetlo’ u dugoročnim, a koje u kratkoročnim odnosima. Kod dugoročnih veza, najodbojniji su ispadi bijesa, izlaženje s više partnera istovremeno, i nepouzdanost. Kod kratkoročnih veza, ljudima su više smetali zdravstveni problemi, loš miris tijela i loša higijena.

 

- Za kratkoročne partnere, ako imaju četkicu za zube, prolaze, rekao je Gregory Webster, profesor psihologije društva na Sveučilištu Florida, jedan od autora istraživanja.

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook