Šta je poručio kultni muzičar

Milan Mladenović je znao: Da li bi nam devedesete bile manje tragične da smo na vrijeme shvatili ovu pjesmu?

Nedjeljni magazin07.11.15, 16:29h

Milan Mladenović je znao: Da li bi nam devedesete bile manje tragične da smo na vrijeme shvatili ovu pjesmu?
05. novembra se navršila 21 godina od smrti Milana Mladenovića, kultnog rok muzičara čije je stvaralaštvo s grupom "Ekatarina Velika" obilježilo drugu polovinu osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji - piše B92

 


Milan Mladenovic je umro 5. novembra 1994. u Beogradu u 36. godini. U novembru 2006. godine pesma "Par godina za nas" je izglasana za najbolju jugoslovensku pjesmu svih vremena u anketi slušalaca Radija B92.

 

Mnogi ovdašnji muzičari smatraju da je "Ekatarina Velika" jedan od najznačajnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije i na jugoslovenskoj rok sceni uopšte. 

 

Da je neko tada ozbiljno poslušao i shvatio pjesmu “Par godina za nas” koju je napisao Milan Mladenović, možda bi devedesete godine prošlog vijeka bile manje tragične. 

 

“On je bio izrazit. Setim se dobrog kolege, velikog umetnika, dobrog gitariste, vođe dobrog benda, velike osobe”, kaže Zoran Kostić Cane. 

 

Pjesme koje je Mladenović napisao i dalje su aktuelne, nije ih pregazilo vrijeme, što dovoljno govori o veličini njihovog tvorca. 

 

Pogledajte video prilog B92 ovdje

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook