Otkrivena skrivena tajna ženskog roda

Iznenađujući rezultati istraživanja: Žene nikada nisu heteroseksualne, već su ili biseksualne ili gej?!

DEPO PLUS06.11.15, 12:08h

Iznenađujući rezultati istraživanja: Žene nikada nisu heteroseksualne, već su ili biseksualne ili gej?!
Nova studija o ženskoj seksualnosti tvrdi da žene nikada nisu samo heteroseksualne već da su ili biseksualne ili homoseksualne, prenosi Daily Mail

 


Žene koje se identificiraju kao heteroseksualne podjednako mogu uzbuditi videi s golim i privlačnim muškarcima i ženama, dok lezbijke puno više privlači ženska forma.

 

Kako bi utvrdili reakcije žena na erotske podražaje, istraživači su im puštali snimke te su bilježili njihove reakcije. Stručnjaci sa Univerziteta u Essexu otkrili su da oba spola snažno uzbuđuju heteroseksualne žene, premda one za sebe kažu da ih privlače samo muškarci.

 

S druge strane, lezbijke su puno snažnije reagirale na žene te gotovo uopće nisu reagirale na muškarce. Istraživači su ustvrdili da su lezbijke najviše nalik muškarcima jer muškarci uobičajeno izrazito reagiraju na sebi privlačniji spol.

 

Istraživanje koje je uključivalo 345 žena predvodio je dr. Gerulf Rieger s odjela za psihologiju.

 

'Uprkos tome što se većina žena deklarira kao heteroseksualno, naše istraživanje očito pokazuje da, kada se radi o seksualnom uzbuđenje, žene nikada nisu heteroseksualne, već su ili biseksualne ili gej', rekao je dr. Rieger.

 

Dr. Rieger je dodao da je njegova studija pokazala da lezbijke koje se možda oblače na muževniji način ne moraju nužno ponašati više kao muškarci.

 

'Premda su se neke lezbijke uzbuđivale više poput muškaraca, a druge su se više ponašale poput muškaraca, ne postoje indikacije da se radilo o istim ženama', rekao je dr. Rieger.

 

'Ovo nam je istraživanje pokazalo da nam način na koji se žene prezentiraju u javnosti ne može otkriti ništa o njihovim preferiranim seksulanim ulogama', zaključio je dr. Rieger.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook