FOTO/ Okupila se dijaspora

Noć BiH u Frankfurtu: Šta je zajedničko Selmi Bajrami i Emiru Hadžihafizbegoviću?

Showbizz05.11.15, 18:41h

Noć BiH u Frankfurtu: Šta je zajedničko Selmi Bajrami i Emiru Hadžihafizbegoviću?
Glumac Emir Hadžihafizbegović izmamio je velike ovacije publike i aplauz koji je trajao nekoliko minuta

U Frankfurtu je završena manifestacija "Noć Bosne i Hercegovine" koja se održala pod pokroviteljstvom GK BiH u tom gradu i generalnog konzula Dževada Saldića.

 

Mnogobrojna publika koja je bila dio tog fantastičnog sepktakla uživala je od prve do posljednje minute programa, a tu večer bilo je za svakog ponešto. Večer je započela intoniranjem himni Njemačke i Bosne i Hercegovine, a zatim je uslijedio kulturno-umjetnički programa u kojem su učešće uzele folklorne sekcije KSV BiH Hanau, KUD Zlatni Ljiljan iz Manhajma, KUD Sevdah iz Frankfurta, Kolo iz Frankfurta, te folklorne sekcije KUD Napredak i KUD Preporod iz Odžaka. Nastupio je i kantautor Adnan Pintul i filozof Diter Brum.

 

Prvi dio muzičkog programa otvorio je popularni pjevač u Njemačkoj Saki Ćosović koji je na njegov prepoznatljiv način otpjevao četiri sevdalinke. Potom se svojim slavujskim glasom sa tri pjesme predstavila Asima Hasić, inače kćerka poznatog pjevača Edina Hadžipašića, koji je također tu večer bio dio spektakla, njegove pjesme „Majka" i „Čardak" naišle su na oduševljenje publike.

 

Među pozvanim gostima bio je i gradonačelnik Odžaka Hajrudin Hadžidedić koji je Dževadu Saldiću i jednom od glavnih finansijera manifestacije Fadilu Junuzoviću, poklonio slike sa motivima BiH. Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici konzula Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Amerike...

 

Goste je zabavljao mladi i sve popularniji Denial Ahmetović koji je za vrijeme pauze bio u društvu njegovih fanova. Čak je dobio i poklone kojima se hvalio.

 

Glumac Emir Hadžihafizbegović izmamio je velike ovacije publike i aplauz koji je trajao nekoliko minuta. Tokom večeri družio sa uposlenicima GK BiH u Frankfurtu. Naravno, došlo je i do susreta dvoje tuzlaka, Emira i Selme Bajrami. Njih dvoje osim što imaju zajednički rodni grad imaju i istog menadžera Hilmu Peljtu o kojem su imali samo riječi hvale.

 

Atrakcija večeri bila zgodna Selma Bajrami koja je kako svojom pojavom ali i glasom osvojila sve u dvorani. U jednom momentu dok je pjevala njenu pjesmu "Sarajevo", Selma je poljubila zastavu BiH. Nakon nastupa taj svoj potez je prokometirala je riječima:

 

- Uradila sam to spontano. Ponijela me atmosfera u dvorani. Učinila sam to sa zadovoljstvom. Dok drugi izbjegavaju da pjevaju i skidaju sa bine zastavu države iz koje dolaze, ja sam ponosna što pjevam na mjestu gdje se ta zastava nalazi. I to ne samo zastava BiH već i zastave drugih država".

 

selma-bajrami

 

Među pozvanim gostima bio je i Josip Juratović, izvjestitelj ispred njemačke stranke SPD u Bundestagu za Zapadni Balkan. S njim je bila njegova glasnogovornica i novinarka lista Fenix, Katarina Pejić.

 

Te večeri pored Emira i Denijala najviše su fotografirali Selmu koja je čak uspjela da zapleše sa Sakijem Ćosovićem.

 

(Expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook