Starleta O UCJENJIVANJU PROFESORA

Ava Karabatić: 'On se nije zaljubio u moju ljepotu, već u moj mozak... Poludio je kad sam našla momka'

Showbizz28.10.15, 09:36h

Ava Karabatić: 'On se nije zaljubio u moju ljepotu, već u moj mozak... Poludio je kad sam našla momka'
Ava je naime, prije šest godina završila na optuženičkoj klupi zbog ucjenjivanja profesora Živka Nižića od kojeg je, kako je stajalo u optužnici, u dogovoru s majkom Sanjom i svojim tadašnjm zaručnikom Špirom Miličićem u dva navrata od profesora iznudila 9000 eura

 

- Taj profesor je bio zaljubljen u mene, ali se nije zaljubio u moju ljepotu, nego u moj mozak. S njim nisam bila jer je stariji. Kad sam našla momka, profesor je to saznao i počeo mi je pisati ružne poruke. Pisao mi je: 'd*oljo, mali je svijet da se skriješ od mene...'. Svašta mi je još pisao i prijetio mi. Ja nisam htjela o tome pričati jer nisam htjela da ima problema zbog toga - objasnila je Ava.

 

Špiro je, kaže, sasvim slučajno saznao da profesorove poruke.

 

- Njemu se ispraznio mobitel, pa sam mu posudila svoj. Tad je vidio sve ružne poruke i bio je jako ljut što mu nisam rekla za to - kazala je i napomenula da je za cijeli slučaj kriv isključivo njen tadašnji dečko, Špiro, koji je počeo ucjenjivati profesora s njenog telefona. Od profesora je uzeo prvo dvije hiljade eura, a zatim još sedam.

 

- Te novčanice su bile obilježene. Ali nisu bile kod mene. Kod njega su bile. Tako je uhićen. Osuđen je na dvije godine zatvora, ali još nije otišao na izvršenje kazne - ispričala je Dalmatinka.

 

Neko je na to dobacio da je u stvari dečko samo preuzeo krivnju na sebe, da im se ne bi sudilo kao organiziranoj grupi, jer bi u tom slučaju završili svo troje iza rešetaka i dobili bi mnogo više od dvije godine.

 

- Nisam ja znala da je on to radio, on je pisao sa mog telefona - pravdala se Ava koja je s dotičnim dečkom nakon što je otkrila da je preko njenog mobitela ucjenjivao njenog profesora ostala još godinu i pol.

 

– On je pokušao mene zaštititi, nije on želio ništa loše - zaključila je Ava, iako su se svi smijali ovom njenom objašnjenju, piše Alo.

 

Podsjetimo, Općinski sud u Zadru Avu i njenu majku oslobodio je optužbe, dok je Špiro dobio dvije godine i sedam mjeseci zatvora. Suđenje se, naime, odužilo jer Ava nije dolazila na ročišta. U to vrijeme je, naime, odlučila radije otići u reality show 'Farma' nego na sudu dokazati svoju nevinost.

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook