Budite elegantni

Ovu odjeću ne bi trebalo da nosite ako imate više od 40 godina

ŽENA iN26.10.15, 17:14h

Ovu odjeću ne bi trebalo da nosite ako imate više od 40 godina
Ponekad novi trendovi i društvo koje nas okružuje mogu da nas zbune i da nas navedu da nosimo nešto što je pogrešno i što ne pristaje našim godinama

 

1. Prozirna odjeća: Prozirna odjeća je oduvijek činila jedan dio našeg ormana i nije nimalo čudno da ga i vi imate u vašem. Međutim, kako dizajneri kažu, prozirna odjeća je manje – više namijenjena mlađoj populaciji.

 

Doduše, sa ovakvom vrstom odjeće treba uvijek biti oprezan bez obzira na godine. Nikada, naravno ne treba pretjerivati, ali prozirni gornji dijelovi odjeće su dozvoljeni mlađim devojkama, dok na damama u 40. mogu da izgledaju isuviše vulgarno. Pored ovoga, stoji i još jedna činjenica: muškarci više vole zagonetnost!

 

Tako da je bolje da birate polu – prozirnu odjeću kao što su na primjer, suknje sa čipkanim dijelovima, maksi suknja sa jednim prozirnim dijelom, bluza sa čipkastim rukavima itd. U ovakvoj odjeći ćete izgledati super – privlačno!

 

2. Kratke majice: Nebitno od toga da li vam je tijelo, a pogotovo stomak, u savršenom stanju kratke majice u kojima će vam se videti stomak ipak nisu napravljene za sve žene.

 

Opredijelite se za majice koje će istaći vašu vitku figuru, ili za majice koje imaju otvor na leđima ili skroz gola leđa. Umjereno dekoltirana majica je takođe vrlo poželjna. Istaćićete seksipilnost i prefinjenost jednim udarcem.

 

3. Uske i iscijepane farmerke: Vjerovatno ćete se složiti sa nama – da uske, a još i iscijepane farmerke nikako ne idu uz iskustvo i izgled žene u ovim godinama.

 

Ostavite opušten izgled djevojkama kojima se još uvijek ne uzima za ozbiljno način oblačenja. Vama pristaju malo ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle.

 

4. Previše nakita: Kako mnogi stilisti kažu, ne smije se pretjerivati sa nakitom poslije 40., jer tada treba da vlada umjerenost, a pregomilavanje može samo da vam doda godine!

 

5. Prevelike tašne: U ovim godinama, vodite računa da ne pretjerujete sa veličinom tašni koje kupujete. Što ste stariji to bi torbe trebalo da budu manje i elegantnije. Ipak vam ne treba mnogo stvari, a i znate šta vam konkretno treba kada izađete negdje.

 

(Lepotaizdravlje.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook