Spektakl u Srbiji

Dino Merlin 'otopio' srce u beogradskoj areni: Ovo nikad nisam rekao javno, ali znam da me moja Amela voli...

Showbizz26.10.15, 10:53h

Dino Merlin 'otopio' srce u beogradskoj areni: Ovo nikad nisam rekao javno, ali znam da me moja Amela voli...
Pjevač, koji je izašao na scenu s koferom, otvorio je svoj koncert pjesmom "Školjka"

 


Dino Merlin održao je spektakularan koncert u beogradskoj “Kombank Areni”. Na nastupu poznatog pjevača, koji je trajao blizu tri časa, prisustovalo je 20.000 ljudi.

 

Na bini se pjevač pojavio s koferom, u crno-bijelom odijelu i šeširom na glavi, i odmah energično zapjevao hit “Školjka”.

 

Žurka se odmah nastavila. Merlin je izveo hit “Kad čovjek voli ženu”. U toku pjesme, pjevač se obratio publici.

 

- Dobro veče, Beograde, dragi prijatelji, da li ste spremni da osjetite ljubav? - uzviknuo je on, i ubrzo zapjevao i numeru “Hitna”.

 

Cijela “Arena” je zatim sa Merlinom zapjevala još jednu poznatu pesmu, “Laku noć, moja mala barbiko”.


Redali su se hitovi, a pjevač je istakao da se odlično osjeća:

 

– Veliki Duško Radović je imao običaj da kaže: “Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu” – rekao je Merlin publici.


Poslije toga izveo je neke najnovije pesme, poput “Hotel Nacional”, “Ako izgovorim ljubav”, “Sunce” i druge.

 

Poslije numere “Da šutiš”, Merlin se presvukao, a s njim na sceni je izašla profesorka baleta, Samra Mlinar Mandić. Pjevač je nakon numere za koju je dobio najduži aplauz otpjevao hit “Sredinom”.

 

Nešto kasnije čula se i pjesma “Kada si rekla da me voliš”, koji je posvetio svojoj ljubavi, Ameli. Njegova supruga večeras nije mogla da bude s njim u Beogradu, a tom prilikom se prisjetio i koncerata u Areni od pre četiri godine, na kojima ga je ona pratila. Dino je istakao da ovo nikad nije rekao javno za svoju ljubav i da zna da ga voli.

 

dino-merlin-koncert2


Nakon što je pozdravio svoj rodni grad, i rekao da su svi u njega dobrodošli, Merlin je izveo svoj stari hit “Je’l Sarajevo gde je nekad bilo”.

 

– Ima jedan grad, moj rodni grad, on se baš i ne trudi da vas osvoji, a vi ga osvojite čim ga prvi put posjetite. Postoji neka čarolija u mom Sarajevu koja nas privlači – rekao je bosanski kantautor.

 

A onda su uslijedili neki njegovi nezaboravni hitovi.


Prvo se čula “Mjesečina”, a poslije toga je natjerao sve ljude u parteru da čučnu i kada je počeo refren, svi su skočili i zapjevali.

 

Publika je čula  i pjesme “Noćas nešto lijepo treba da se desi” i “Danas sam OK”. Kao gost se pojavio “Pinkova” zvezdica David Radosavljević, koji je sa Merlinom otpjevao pjesmu “Da je tuga snijeg”. Njih dvojica pozdravljeni su gromoglasnim aplauzom.


Žurka se nastavila. Uslijedili su hitovi “Supermen”, “Kremen”…

 

Sa pratećim vokalom Darijom izveo je pjesmu “Godinama”, a publika je horski s Merlinom otpjevala numeru “Deset mlađa”.

 

Pjevač je potom uzeo gitaru u ruke i izvodi hit “Sve je laž”.. Koncert se polako bližio kraju, a publika je bez muzike, samoinicijativno zapjevala pesmu “Lažu, lažu me”.

 

Na red je došao bis i hit “Rane”. Atmosfera je tada na koncertu došla do usijanja.


Opet je Merlin izveo muzičare na scenu, a publika je ponovo bez muzike pevala “Lažu, lažu me”. Usledio je drugi bis, tačnije hit “Kada zamirišu jorgovani”, u nešto drugačijem aranžmanu.

 

Uslijedila su za kraj još dva hita, “Bosnom behar probeharao” i “Undo”. Merlin se Beogradu zahvalio na energiji i osmijesima.

 

- Živi i zdravi bili. Volim vas puno i vidimo se drugom prilikom - rekao je za kraj pjevač.

 

(telegraf.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook