Nisu 'volim te'

Izgovorite ih: Ove dvije riječi spasit će vam vezu ili brak

Lifestyle25.10.15, 17:13h

Izgovorite ih: Ove dvije riječi spasit će vam vezu ili brak
Te riječi imaju jačinu i moć da promijene puno toga u vezi ili braku

 

Prema istraživanju američkih stručnjaka jedan od najčešćih razloga za prekid veze ili braka je činjenica da se jedan ili oba partnera ne osjećaju cijenjenima. Tvrde da su riječi koje bi mogle spasiti većinu odnosa – ‘hvala ti’.


‘Hvala ti’ se ne smije govoriti samo kad je posve očigledno da druga osoba očekuje zahvalnost, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima to partner ne očekuje.


Te riječi imaju jačinu i moć da promijene puno toga u vezi ili braku, direktno utječu na razinu posvećenosti i smanjuju štetu izazvanu svađama ili prepirkama.


Naime, tim riječima pokazujete partneru zahvalnost, ali ne samo to već i mogućnost da se on osjeća cjenjenije i voljenije.


Prema istraživanjima provedenim na University of Georgia među 468 supružnika, znanstvenici su utvrdili da time što međusobno zahvaljuju pokazuju jesu li sretni u braku.


“Čak i ako par proživljava neku bol i ljubavne teškoće, zahvalnost u ljubavnom odnosu može pomoći da postignu pozitivne rezultate. To znači da parovi u praktičnom smislu mogu pomoći jačanju svog odnosa”, kazao je glavni autor istraživanja, Allen Barton.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook