FOTO/ 'Wine Weekend – Art of Wine'

Jubilarni 10. Festival vina: Pogledajte kako su lijepe Sarajke i poznate ličnosti uživali u otmjenim vinima

Lifestyle24.10.15, 19:30h

Jubilarni 10. Festival vina 'Wine Weekend – Art of Wine' danas je otvoren u Sarajevu, u hotelu Europe u organizaciji kompanije Fina Vina. U dva dana trajanja, Festival će biti domaćin čak za 40 proizvođača vina iz Bosne i Hercegovine, te regije

Prezentacija eminentnih stručnjaka o načinima proizvodnje vina, edukativne radionice i usmjeravanja posjetitelja ka istančanom spektru ukusa i mirisa izloženih vina, samo su neki od ciljeva održavanja ovoga Festivala. Tokom proteklih devet godina, Festival je izrastao u relevantno mjesto na kojem se slavi kultura stola i autohtonih bosanskohercegovačkih proizvoda, ali svojom međunarodnom notom i brojnim izlagačima, te posjetiteljima koji na njega stižu iz regije također ispunjava ulogu u promociji bh. turizma.


Sada već tradicionalni Festival vina, osim promocije vina, nudi i dodatne sadržaje. Posebnu pažnju ljubitelja dobrog vina zainteresirat će „Grand tasting red wine“ i „Noć bosanskohercegovačkih vina“. Nakon završetka službene satnice Festivala, svi posjetitelji će imati priliku da se u renomiranom sarajevskom restoranu „4 sobe gospođe Safije“ druže s vinarima.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh/foto: Amer Beganović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook