Foto/ Vodič za moderne princeze

Merida, Snjeguljica ili Esmeralda? Koji si tip ličnosti po Disneyu?

Zabava23.10.15, 14:25h

Merida, Snjeguljica ili Esmeralda? Koji si tip ličnosti po Disneyu?
Da odmah otklonimo jednu sumnju: princeze su super. Volimo ih dok su lijepe. Volimo ih dok se neispavane okreću na zrnu graška. Volimo dok ljube žabe, a bome volimo i njihove zgodne prinčeve. Kad smo sve to rekli, čini nam se da bi Disneyjeve princeze daleko više propatile u modernom svijetu, nego što su ikad patile u svojim kraljevstvima

 

Zamislite neprospavanu princezu kako juri na posao, kako joj netko dahće za vratom u prepunom autobusu punom srednjoškolaca i zamislite, na primjer, jadnu princezu na koju šef viče jer je zeznula na poslu. Koja normalna princeza bi sve to izdržala? Prije nego odjuriš na Pickbox i pogledaš kakav su ležeran život imale Disney princeze, pogledaj s kojim se tipom Disneyjeve princeze najviše poklapa tvoja moderna persona. 


 
Snjeguljica


Najbolji dan za tebe je onaj u kojem si uspješno snimila barem 20 selfija i za svaki od njih dobila minimalno 100 lajkova? Čestitamo, ti nisi princeza nego vještica koja mrzi princezu. Ako si lijepa, ali nesvjesna svoje ljepote, toliko naivna da bi od bilo koga na cesti primila jabuku i pojela ju, imaš puno prijatelja koje će te zaštititi, ali i dovoljno neprijatelja da te jednom dnevno otjeraju u očaj, ti si vjerojatno moderna Snjeguljica. Ne uzimaj jabuke od drugih ljudi, tako ti svega.

 

snowhite

 

Esmeralda


Voliš vrijeme provoditi na cesti, zapjevati i zasvirati s uličnim sviračima, a u životu pomagati nesretnicima koje život nije mazio. Ti si ležerna, draga i kad je potrebno i kada to život od tebe traži, jako hrabra. Nikada ne bi izdala svoje ideale i imaš petlju suprotstaviti se i najmoćnijim ljudima. Čestitamo djevojko, s uličnom inteligencijom i velikim srcem, ti si oličenje Disneyjeve Esmeralde iz Zvonara crkve Notre Dame i jedina bi se snašla sama u bijelom svijetu. Što će ti princ kad imaš samu sebe i frendove koji te nose na grbači? 

 

esmeralda

 

Pocahontas


Najljepši mogući dan za tebe je onaj u kojem možeš trčati poljanama, upijati sunce, skakati u rijeke i mora (na glavu, naravno), a najgori kada te netko sputava i govori ti što da radiš. Iako si odrasla u malom okruženju, svejedno si jako slobodoumna i ne poznaješ granice. Ako se zaljubiš u visokog, plavog stranca (da ti kažemo odmah da je taj vjerojatno Skandinavac), prihvati romansu i pobjegni s njim na kraj svijeta. Pa ti si Pocahontas, a Pocahontas sluša svoje srce. Snašla bi se u svijetu, ali život bi svako malo slamao tvoju hrabrost. Nikako nemoj odabrati posao u korporaciji.

 

pocahontas

 

Merida 


Djevojka si koju je oduvijek gušila obiteljska tradicija, društveni klišeji i svijet u kojem su mlade žene slabe i željne pažnje. Nisi grubijan od žene, ali znaš podići glas, uvaliti se u gabulu i posvađati se kad je potrebno. Iako si jedna od onih koje bi se u školi potukle s dečkima, zapravo si simpatična, dobra u srcu i nikada nikome ne bi naudila bez veze. Da draga, ti si Merida Hrabra. Ako još imaš kovrčavu narančastu kosu, ne trebamo dalje tražiti. Pametno biraj svoje bitke. 

 

merida-prava

 

Alisa


Nećemo reći na glas da se drogiraš, ali recimo da ti pohodi u „Zemlju čudesa“ nisu strani. Čak se zna dogoditi da ishaluciniraš da si se smanjila, prošla kroz zečju rupu i završila na jednoj ludoj zabavi s jako šašavim ljudima. Inače si draga djevojka, uvijek lijepo obučena i uredno počešljana, imaš kulturne roditelje i ponosiš se svojim finim manirama. Ovo s opijatima je samo rekreacija, ali ne bi škodilo da malo smanjiš doživljaj.

 

alisa

 

Pepeljuga


Doma te tjeraju da stalno nešto čistiš i pospremaš i imaš sestre koje te maltretiraju na dnevnoj bazi i manično su ljubomorne na tvoju aristokratsku ljepotu. Dane provodiš kao dobra mala kućanica, a noćima se iskradaš na partije i tamo tražiš onoga koji bi mogao postati The one. Ti si moderna Pepeljuga koje nisu slomile nedaće života. A i drago nam je da si svjesna da su tulumi najbolji način da se zaboravi gorka svakodnevica. Opusti se, popij piće i uzvrati mig onom zgodnom dečku. Nije princ, ali…

 

cinderella

 

Tiana


Ti si poduzetna i sanjaš o tome kako otvoriti vlastiti posao i nište te neće spriječiti u tome. Cijeli život vrijedno radiš, prošla si sito i rešeto i još ništa nije uspjelo slomiti tvoju ambiciju. Iako ponekad misliš da bi najbolje bilo da ti se putovi ukrste s kakvim bogatašem koji će te osigurati za cijeli život, jasno ti je da se u životu ništa ne dobiva na lijepe oči. Reći ćemo samo jednu stvar Tiana, ako slučajno sretneš žabu s facom koja neobično podsjeća na ljudsku, nemoj oklijevati, poljubi ju. Ako se ne pretvori u princa, barem ćeš imati zanimljivu priču za unuke. 

tiana

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook