LEGENDARNI PJEVAČ PRIZNAO predrasude

Tom Jones: 'Bio sam paranoičan kad sam upoznao prvog homoseksualca. Skoro sam pobjegao kući!'

Showbizz22.10.15, 21:46h

Tom Jones: 'Bio sam paranoičan kad sam upoznao prvog homoseksualca. Skoro sam pobjegao kući!'
Legendarni pjevač, Tom Jones (75), pričao je u intervjuu za magazin Big Issue o svojim počecima u muzičkoj industriji. Od njegovih doživljaja najviše odskače prisjećanje na trenutak kad je u Londonu upoznao prvog homoseksualca

 

Jones nije skrivao činjenicu da je gajio mnoge predrasude prema gay muškarcima, uključujući i njegovog prvog producenta Joea Meeka.

 

- Bio sam spreman na mnoge aspekte muzičke industrije, ali sam ostao zabezeknut kad sam upoznao Meeka jer je bio homoseksualac.

 

Odmah sam pomislio - ovo je London, centar muzičke scene. Ako ima više homoseksualaca ovdje, vraćam se nazad u svoj Cardiff (Wales).

 

Nakon tog susreta postao je paranoidan te je i svojeg menadžera Petera Sullivana odmah upitao da li on slučajno nije "jedan od onih gejeva".

 

Na njegovu sreću, ubrzo je saznao da biti gay nije uvjet da bi se uspjelo u toj industriji te da, gle čuda, u Londonu ima i heteroseksualaca (koje je u prvi mah nazvao normalnim ljudima pa se iste sekunde ispravio i rekao da su svi ljudi, bez obzira na seksualnu orijentaciju - normalni).

 

Na kraju se ipak nije vratio u Wales, a svijet nije ostao bez "Green green grass of home".

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook