Video/ Iz kultnog blockbustera

Danas je dan iz 'budućnosti': Pogledajte šta je Marty zatekao 21. oktobra 2015.!

Zabava21.10.15, 10:10h

Danas je dan iz 'budućnosti': Pogledajte šta je Marty zatekao 21. oktobra 2015.!
Prije 26 godina, Marty McFly je iz 1989. otputovao u budućnost. Tačan datum njegovog dolaska u budućnost isti je onaj koji danas piše u vašem kalendaru – 21.oktobar 2015

 

Reditelj Robert Zemeckis je u drugoj polovini osamdesetih snimio sada već kultnu trilogiju „Povratak u budućnost". U drugom dijelu filma glavni junak Marty McFly dolazi iz 1989. (godine kada je prikazan film) u 26 godina daleku budućnost. Tačan datum njegove posjete budućnosti je današnji, 21. oktobar 2015.

 

Trilogija „Povratak u budućnost" spada među komercijalno najuspješnije komedije svih vremena. Budžet za sva tri filma zajedno iznosio je oko 100 miliona, a zaradili su oko 850 miliona dolara.

 

Glavne uloge u filmu tumačili su Michael J. Fox i Christopher Lloyd. Nakon ove trilogije njih dvojica više nikada nisu glumili u tako velikim blokbasterima. Michael J. Fox je obolio od Parkinsonove bolesti i staje ispred kamere samo kada mu zdravstveno stanje to dozvoli, dok se Loyd mahom posvetio serijama, TV filmovima i sihnronizaciji crtića.

 

Njih dvojica su povodom današnjeg dana nedavno diskutovali o filmovima koji predviđaju budućnost.

 

Iako je ova komedija vremenom postala kultna, a mnoge generacije popularnu kulturu iz pretposljednje dekade prošlog vijeka vezuju upravo za avanture Martyja i Dr Browna, Zemeckis je prije nekoliko mjeseci izjavio „kako će se remake ovog filma snimiti samo preko njega mrtvog".

 

Povodom 21. oktobra, juče je austrijsko ministarstvo saobraćaja dalo zeleno svjetlo korištenju letećih skejtborda. Iako oni još uvijek ne postoje. Bar ne u masovnoj prodaji.

 

Ove godine se obilježavaju i tri decenije od prvog dijela ovog filma. Imajući to u vidu kao i današnji dan, ovo je odlična prilika da se podsjetimo kako su Zemeckis i scenarista Bob Gale zamišljali ovu godinu.

 

Neke stvari su pogodili, neke su promašili. Sa kakvom preciznošću su u današnje vrijeme smjestili leteće skejtborde, faks mašine i patike koje se same vezuju, možete pogledati u videu ispod, prenosi B92.

 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook