Video/ Ukusno i kreativno

Gastro radosti: Za ovim pohovanim hrskavim jajima ćete naprosto poludjeti!

Auto & Dom15.10.15, 20:08h

Gastro radosti: Za ovim pohovanim hrskavim jajima ćete naprosto poludjeti!
Srećom ima puno kreativnijih i boljih u kuhinji od nas, poput Byrona Talbotta, čiji jednostavni i genijalni recept možete pogledati u videu


Probali smo jaja na razne načine, ali većinom se držimo klasika poput jaja na oko, kajgane, omleta... Red je došao da isprobamo nešto novo, hrskavo i sočno, jaja na način kakav smo dugo sanjali, ali nismo imali ideju kako ih pripremiti. 

 

Srećom ima puno kreativnijih i boljih u kuhinji od nas, poput Byrona Talbotta, čiji jednostavni i genijalni recept možete pogledati u videu. Uživajte!

 

Pohovana hrskava jaja

 

Sastojci:

 

Jaja
Hljeb
Peršin
Ružmarin
Timijan
Sol
Mlijeko
Brašno
Ulje
Sirće

 

Priprema: 

 

1. Stavite u mikser hljeb, peršin, ružmarin, timijan i malo soli te sve dobro izmiksajte 2 do 3 minute dok se začini ne sjedine s krušnim mrvicama.

 

2. Raširite mrvice na pladanj za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu (130 stupnjeva) na 10 do 15 minuta dok se mješavina dobro ne osuši.

 

3. U međuvremenu poširajte jaja. Lonac s vodom, koju ste malo posolili i dodali bijelog vinskog sirćeta, zagrijte do ključanja, a potom razbijte jaje i nježno ga ubacite u vodu. Kuhajte jedno po jedno jaje oko 30 sekundi i potom ih izvadite na krpu da se osuše i malo ohlade.

 

4. Jaja uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu razmućenog jaja i mlijeka, a potom u krušne mrvice. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljajte u mješavinu jaja i mlijeka te u krušne mrvice.

 

5. Dobro zagrijte ulje i pržite jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora biti tekuća, a korica hrskava.

 

 

Prijatno!

 

(Punkufer.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook