U kategoriji 'najbolji strani film'

Film Ivone Juke 'Ti mene nosiš' crnogorski kandidat za nagradu Oskar

Kultura25.09.15, 15:56h

Film Ivone Juke 'Ti mene nosiš' crnogorski kandidat za nagradu Oskar
Dugometražni igrani film „Ti mene nosiš“, prema scenariju i u režiji Ivone Juke, crnogorski je kandidat za 88. nagradu Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2015. godini, shodno odluci Selekcione komisije

 


Film autorke Ivone Juke ispunio je sve uslove propisane Specijalnim pravilima Američke filmske akademije i bio jedini prijavljeni kandidat na javni konkurs Ministarstva kulture.

 

Selekciona komisija u sastavu: reditelji Gojko Kastratović, Marija Perović i Željko Sošić, producenti Zoran Živković i Sanja Jovanović, dramski pisac Stevan Koprivica i glumica Ivana Mrvaljević, odlučila je tajnim glasanjem da Jukin film bude ovogodišnji kandidat za najprestižnije svjetsko filmsko priznanje.


Film “Ti mene nosiš”, koji je nastao u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, na konkurs Ministarstva kulture kandidovala je producentska kuća “Galileo production” iz Podgorice. Projekat je pokazao da su koprodukcioni odnosi najpoželjniji model saradnje u kinematografiji, čime se i za crnogorski filmski sektor obezbjeđuje potpunija integracija u savremene svjetske tokove.

 

Ministarstvo kulture, shodno članstvu u panevropskoj mreži European Film Promoton, obezbijediće krajem godine promociju ostvarenja “Ti mene nosiš” u Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu, u okviru Američkog filmskog marketa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook