Tempirana bomba

Šokirat ćete se šta sve Big Mac uradi vašem tijelu jedan sat nakon što ga pojedete!

Lifestyle24.09.15, 14:17h

Šokirat ćete se šta sve Big Mac uradi vašem tijelu jedan sat nakon što ga pojedete!
Kalorije koje unesete vam pomognu da se fenomenalno osjećate kao da vam je najbolji dan u životu • Ubrzo nakon tog osjećaja javlja se pad u raspoloženju i žeđ • Kako biste ga u potpunosti probavili mora proći nekad i više od tri dana

 

 

NOVA istraživanja pokazuju da u prvih 10 minuta nakon pojedenog Big Mac hamburgera, razina šećera u krvi se podiže na abnormalno visoku razinu, a kalorije koje unesete vam pomognu da se fenomenalno osjećate - kao da vam je najbolji dan u životu. Međutim, ubrzo nakon tog osjećaja javlja se pad u raspoloženju i žeđ. 

 

 

Natrij koji se nalazi u tom hamburgeru (cca 2,3g soli) čini da vaši bubrezi rade ubrzano kako bi tu sol izbacili, a time i vaše srce mora ubrzano raditi kako bi zadovoljilo dovoljnu količinu krvi. Krvni tlak se povećava, a šokantna činjenica jest da te nuspojave mogu izazvati srčane bolesti i u nekim slučajevima moždani udar. 

 

Nakon 40 minuta, izgubili ste kontrolu nad razinom šećera u krvi zbog čega slijedi osjećaj gladi. 

 

Organizmu je potrebno 24 do 72 sata kako bi probavio unesenu hranu. Ukoliko je riječ o hamburgeru ova brojka se znatno povećava, dakle kako biste ga u potpunosti probavili mora proći nekad i više od tri dana. 

 

Ova vrsta hrane izaziva osjećaj zadovoljstva, što je similarno osjećaju koju pružaju razne droge i dovodi vas do kompulzivnog prejedanja. 

 

Ukoliko želite uživati u hamburgeru, pokušajte ga rijetko konzumirati jer njegovi sastojci mogu uzrokovati teške posljedice vašem organizmu. 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook