Najzdravije zamjene

Uvijek siti! Vaše tri dijetalne zamjene za krompir, tjesteninu i hljeb!

Lifestyle23.09.15, 11:14h

Uvijek siti! Vaše tri dijetalne zamjene za krompir, tjesteninu i hljeb!
Svi koji žele zadržati liniju ili se pak riješiti pokojeg kilograma viška trebali bi voditi računa o onome što i koliko jedu. Ako vam nedostaje ideja, a ne želite ostati gladni, isprobajte zamjene za hljeb, tjesteninu i krompir s minimalno kalorija i maksimalno nutritivnih sastojaka koje možete jesti koliko god i kad god želite

Zamjena za krompir


Ova namirnica može se pripremati na bezbroj načina, a ne sadrži gotovo nikakve masnoće. Ima vrlo malo ugljikohidrata i kalorija pa je s time idealna je zamjena za krompir.


Želite li cvjetaču ili karfiol pretvoriti u ukusan prilog skuhajte je i pripremite kao krompir te pretvorite u pire. Isto tako, kuhana cvjetača začinjena s malo soli, papra, maslinovog ulja i octa postaje najukusnija salata koju možete jesti i samu.

 

Zamjena za hljeb


Hljeb je vrlo popularna namirnica koja je usko povezana s debljanjem. Ako ste i vi ovisnik o hljebu te ne možete niti zamisliti obrok bez njega, donosimo alternativu. Riječ je o hljebu bez trunke brašna koji je vrlo ukusan i jednostavan za pripremu.

 

Zamjena za tjesteninu


Tjestenina je mnogima glavni dio brzinskog obroka koji se može pripremiti u svega pola sata. No iako je vrlo ukusan dodatak jelima, tijesto nije prijatelj vaše linije, posebno ako planirate izgubiti pokoji kilogram viška.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook