Foto/ Otkrili i formulu za uspjeh

Savršen život: Do tridesetih bračni par zaradio milione, otišli u penziju, napravili dijete i sad uživaju!

Lifestyle18.09.15, 21:17h

Savršen život: Do tridesetih bračni par zaradio milione, otišli u penziju, napravili dijete i sad uživaju!
Jeremy Jacobson i Winnie Tseng žive životom kakav sanjaju mnogi. Do sredine tridesetih godina, ovaj par koji je u život startao iz niže američke srednje klase, uspio je zaraditi milione i otići u penziju

 

Napravili su sina i sada putuju po svijetu i uživaju. Tajnu uspjeha otkrili su na zajedničkom blogu.


Prije 13 godina Jeremy i njegova žena Winnie napravili su plan. Sve su podredili cilju da, dok su još mladi, odu u penziju. Odrekli su se luksuza, a sa dobrim diplomama iz ekonomije, vrata visokim plaćama, unatoč studentskom dugu, bila su im širom otvorena.

 

Tačno 10 godina kasnije, predali su otkaze u firmama u kojima su radili i otišli na trajni godišnji odmor. Negdje između pješčanih obala Meksika i Guatemale, napravili su dijete i od tada njihovoj sreći nema kraja.


“Kada smo započinjali zajednički život rekli smo sami sebi da će naša priča biti priča o dugoročnoj sreći”, rekao je za Business Insider Jeremy.

 

Najviše su novca uštedjeli na autu, kući, hrani i zabavi. Na posao su odlazili biciklima. Odricali su se svega punih deset godina.

 

par-dijete-2

 

Stan ili kuću nisu kupili, već su živjeli u unajmljenom apartmanu. Hranili su se kod kuće, kuhali zajedno. Van su rijetko izlazili, zabavljali su se u udobnosti vlastitog doma.

 

“Mnogi smatraju kako moraju raditi najmanje 40 godina prije mirovine. Na put oko svijeta ne kreće se nužno s prljavim ruksakom na leđima, dok si još student.”, napisali su na blogu.

 

“Za potpunu sreću nije nužno osvojiti novac na lutriji, naslijediti bogatstvo ili okrenuti milione u dionicama. Važno je samo znati štedjeti”, poručio je ovaj bračni par.

 

(net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook