Pravi potez u pravo vrijeme

Ovo su riječi koje vode od avanture do stvarne veze: Budite pametne, ne navaljujte!

Lifestyle18.09.15, 19:33h

Ovo su riječi koje vode od avanture do stvarne veze: Budite pametne, ne navaljujte!
Put od tačke A (povremeni seks‑susreti) do tačke B (prava veza) često je pun zavoja i prepreka. Stručnjak za veze Matthew Hussey (howtogettheguy.com) šalje vam pomoć na cesti

 


1. Izbjegava razgovor o ­vezi... VI recite: “Nisam cura kojoj je stalo do statusa ili etiketa, ali ne znam što ću reći onom frajeru koji me već danima zove na dejt.”

 

Zašto ovo funkcionira: Konkurencija je za frajera ono što je crvena marama za bika. Podsjetite ga da može biti sretan što uopće imate vremena za njega dok svi ti dečki čekaju u redu.

 

2. Ne može odlučiti što ­zapravo želi... Vi recite: “To je ok. Ali ako ne budemo znali i za mjesec dana, budimo samo prijatelji.”

 

Zašto ovo funkcionira: Opušteni ste i ne osuđujete ga, ali ne želite biti u odnosu koji ne napreduje. Želite preuzeti kontrolu, što je seksi, a to što ga želite degradirati u frenda je nepodnošljivo.

 

3. Igra na kartu “sad nisam za vezu”... Vi recite:


“Ne tražim da se vjenčamo. Samo želim znati kamo ovo ide”.

 

Zašto ovo funkcionira: Sigurno se sad on osjeća kao drama queen. Posvećujte mu manje vremena i pažnje. Ako se počne više truditi, dajte mu šansu. Ako ne, nije je ni vrijedan.

 

(Cosmopolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook