FOTO/ Autoportretima otkrila svu patnju i bol

Smršala preko 45 kilograma i sad je očajna: Vjerovala da će postati ljepša, ali...

ŽENA iN16.09.15, 11:24h

Smršala preko 45 kilograma i sad je očajna: Vjerovala da će postati ljepša, ali...
Na svojoj stranici Julija je objasnila kako je, dok je mršavjela, vjerovala da će postati ljepša, bolja i kvalitetnija osoba. Međutim, autoportreti su zabilježili razočarenje, tugu i propadanje tijela zbog kojeg je Julia jako patila

Višak kože i strije njena su stvarnost. Koliko je nesretna zbog naglog gubitka kilograma i posljedica koje je to ostavilo na njenom tijelu fotografkinja Julia Kozerski objavila je na svojoj web stranici i izazvala sućut mnogih koji imaju problema sa tjelesnom težinom.

 

Fotografije koje je snimala prvo je pokazala suprugu, a potom samo odabranim studentima kojima na fakultetu predaje. Tada je bila smršavjela preko 45 kilograma i bila je vrlo nesretna.

 

julia-kozerski-2

 

“Postupno, s vremenom, sam shvatila kako ti autoportreti nose snažnu poruku i odlučila ih prezentirati široj javnosti”, rekla je za Huffington post Julia Kozerski.

 

Na svojoj stranici Julija je objasnila kako je, dok je mršavjela, vjerovala da će postati ljepša, bolja i kvalitetnija osoba. Međutim, autoportreti su zabilježili razočarenje, tugu i propadanje tijela zbog kojeg je Julia jako patila.

 

julia-kozerski-3

 

Julia se svakodnevno borila sa porivom da jede. Glad joj je postao najveći neprijatelj. Često se pitala vrijedi li ideal ljepote tolike muke?

 

julia-kozerski-4

 

Sve je fotografije objavila na svojoj web stranici. Pokazati što se skriva ispod njene odjeće bilo joj je najteže iskustvo u životu. Pa ipak, željela je poslati poruku kako smo takvi kakvi jesmo i da se trebamo prihvatiti, jer ovo što je ona prošla, čisto je mučenje.

 

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook