Black 'n' Easy – revolucija u šoljici kafe

Želite popiti pravu tursku kafu, ali na brz i jednostavan način?

Lifestyle15.09.15, 15:16h

Želite popiti pravu tursku kafu, ali na brz i jednostavan način?
Grand Black'n'Easy je revolucionarna inovacija na našem tržištu...

 

Novi revolucionarni proizvod Grand kafe - instant turska kafa, predstavljen je danas novinarima pod sloganom »Revolucija u šoljici kafe« na prelijepoj terasi Hotela Sarajevo.


Tradicija ispijanja prave turske kafe je najizraženija u Bosni i Hercegovini. Njena konzumacija je počela još početkom 16. vijeka i jedna je od najstarijih u Evropi. U našim krajevima, kafa je postala sinonim ne samo za razbuđivanje nego i za druženje, razgovor, odmor, posao, ljubav, i zato se s pravom može reći da je kafa jedan od bh. nacionalnih napitaka.


Tradicionalna varijanta Turske kafe, sprema se kuhanjem sitno mljevene kafe u džezvi ili nekoj drugoj, sličnoj manjoj posudi za kuhanje. Najčešće se poslužuje u tradicionalnim bosanskim fildžanima, ili u šoljicama. Turska kafa, pravi se tako što se pri kuhanju doda šećer.


Novi revolucionaran proizvod Grand kafe – Black 'n' Easy, nudi nastavak tradicije ispijanja kafe ali na brz i jednostavan način, prilagođen vremenu u kojem živimo.


U našoj kafi prepoznaćete miris, ukus i kvalitet Grand tradicionalne mljevene kafe uz brzu i jednostavnu pripremu.


Svoju omiljenu kafu od sada možemo imati uvijek pri ruci, možemo da je nosimo sa sobom na putovanja i da izbjegnemo dosadašnji oblik nepraktične pripreme.
Vijekovima unazad, tradicionalna kafa se konzumirala na isti način. Jedine razlike su bile u džezvama u kojoj je pravljena i šoljicama iz kojih je ispijana. Pojavljivali su se novi brendovi koji nisu mijenjali navike potrošača niti se prilagođavali novom, modernom vremenu. Grand kafa je prihvatila izazov i hrabro krenula u susret promjenama u korist potrošača - kaže Slavica Lalović, marketing menadžer u Grand kafi.


Ovom prilikom želimo i mlađoj generaciji predstaviti taj čarobni napitak »tursku kafu« ali u obliku koji prati njihov stil i način života. Zato im savršeno odgovara turska kafa spakovana u pojedinačnu kesicu koja se priprema jednostavno, tako što se sadržaj iz kesice sipa u šolju i prelije vrućom vodom – poručuju iz Grand kafe.


Grand kafa Black'n'Easy će svojom jednostavnošću pripreme i svojim poznatim mirisom i okusom, veoma brzo pronaći svoje mjesto u domovima širom BiH, uredima, i biti pri ruci kad god želite podići energiju uz predah uživanja u omiljenoj turskoj kafi.


Koju god da pijete, »razbuđušu«, »dočekušu«, »razgovorušu« ili »sikterušu«, savršeno će vam pristajati uživanje u pravoj turskoj kafi, sa jednostavnom pripremom i očuvanim kvalitetom, mirisom i ukusom Grand kafe!


Četiri vikenda za redom, do 03. oktobra, u najvećim gradovima Bosne i Hercegovine biće održana promocija Black 'n' Easy kafe.


Probajte kafu koju ćete jednostavno obožavati.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook