FOTO/ Premijere filmova 'Tramvaj', 'Komšije' i 'Srijeda'

U Meeting Pointu održani 'Dani otvorenih vrata Malog Magacin Kabarea'

Kultura13.09.15, 16:05h

U Meeting Pointu održani 'Dani otvorenih vrata Malog Magacin Kabarea'
U subotu, 12. septembra, u kinu Meeting Point u Sarajevu, održali su se Dani otvorenih vrata Malog Magacin Kabarea (MMK)

 


U okviru ovog događaja, koji je namijenjen djeci od 6 do 18 godina i njihovim roditeljima, pored premijera filmova „Tramvaj“, „Komšije“ i „Srijeda“, posjetioci su  razgovarali sa edukatorima, učestvovali u debati o medijskoj edukaciji i produkciji dječijih filmova u Bosni i Hercegovini, te pogledali sve filmove nastale u proteklom ciklusu Radionice kreativnosti i mašte.

 

mali-magacin-kabare-1


Filmovi „Tramvaj“ i „Komšije“, koji su rezultat rada pionira, juniora, seniora i mini grupe MMK Radionice kreativnosti i mašte, premijerno su prikazani u 12:00, sa reprizama u 15:00 i 16:00, dok je premijera filma „Srijeda“ Teen grupe pikazana u 18:00. Nakon premijera, posjetioci i polaznici Radionice kreativnosti i mašte su imali priliku učestvovati u debati o medijskoj edukaciji i produkciji dječijih filmova u Bosni i Hercegovini sa Zanom Marjanović i Ines Tanović.

 

mali-magacin-kabare-4


Koproducent filmova: Face TV; generalni partner: Moja Banka; partneri: Rauch, Zigi i Crik crok.

 

mali-magacin-kabare-2


Mali Magacin Kabare - Radionica kreativnosti i mašte" je mjesto koje pruža priliku i podstiče kreativno djelovanje kod djece, te pored razvijanja individualnosti ima za cilj i socijalizaciju djece, razvijanje društvene odgovornosti, te podsticanje i oslobađanje djece u komunikaciji i odnosu prema okolini.


Projekt čine ciklusi radionica Udruženja koji uključuju Radionicu gitare i muzike i Radionicu kreativnosti i mašte za djecu uzrasta od 6 do 14 godina.

 

mali-magacin-kabare-3

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook