Bh. pjevačka zvijezda uoči velikog koncerta u Beogradu

Dino Merlin o politici: Niko normalan nije bio za raspad Jugoslavije, ali...

Showbizz10.09.15, 13:08h

Dino Merlin o politici: Niko normalan nije bio za raspad Jugoslavije, ali...
Merlin je za 'Nedeljnik' progovorio i o politici, jer je upravo politika bila ono što je izazivalo brojne kontroverze, pa i tračeve u slučaju možda i danas najveće regionalne zvijezde i čovjeka koji je u prvom "naletu" uspio da rasproda tri Beogradske arene prije četiri godine

 

Velika bh. pjevačka zvijezda Edin Dervišhalidović, poznatiji kao Dino Merlin, dao je veliki intervju za srbijanski 'Nedeljnik' pred njegov novi pohod na Beograd. On se, naime, priprema za koncert u prijestonici Srbije, tačnije Kombank Areni, 24. oktobra.

 

Merlin je za 'Nedeljnik' progovorio i o politici, jer je upravo politika bila ono što je izazivalo brojne kontroverze, pa i tračeve u slučaju možda i danas najveće regionalne zvijezde i čovjeka koji je u prvom "naletu" uspio da rasproda tri Beogradske arene prije četiri godine.


I u svom debiju za Nedeljnik, Dino je odgovarao na pitanja koja se tiču raznih tema od raspada bivše SFRJ, "događanja naroda" u Bosni pa do odgovora na pitanje zašto nam je i poslije raspada bivše zemlje zajednička jedna stvar - da i dalje ne odlučujemo o našim životima, već da to čine političari koji naše ekonomske nevolje rješavaju konstantnim konfliktima.


- Danas je za mene Jugoslavija prošlost, kao i za sve druge bivše Jugoslovene. Nije preživjela ni kao romantična uspomena, previše je sve bilo traumatično. Ipak, preživjele su uspomene na jedno drugo vrijeme, a kakve su te uspomene zavisi od toga kako je kome bilo. Kao i danas. Možete biti nesretni i siromašni i u najbogatijoj zemlji na svijetu, i obratno - rekao je Merlin, dodavši: 'Svi su glasali za Antu Markovića a on dobio najmanje glasova. Niko normalan, običan, nije bio za raspad Jugoslavije, ali nisu normalni, obični ljudi bili ti koji su donosili odluke.'

 

Dino Merlin je u intervjuu za Nedeljnik izjavio i da se 'nigdje češće nego kod nas ne koriste riječi kao što su dom, patriotizam, Bog i ljubav, a nigdje manje toga u stvarnom životu'.

 

Cijeli razgovor objavljen je u printanom izdanju Nedeljnika.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook