Ljetna detoksikacija

Skinite kilograme jednodnevnom dijetom: Sve što vam treba je - grožđe

Lifestyle23.08.15, 12:24h

Skinite kilograme jednodnevnom dijetom: Sve što vam treba je - grožđe
Najvažnija vrijednost grožđa je u bioflavonoidima, spojevima koji su vrijedni antioksidansi i štite stanice od štetnih utjecaja slobodnih radikala

 

Grožđe je preplavilo tržnice i trgovine, a ovo voće svojom velikom dijetetskom i nutritivnom vrijednošću predstavlja idealno voće za ljetnu jednodnevnu dijetu.

 

Grožđe prosječno sadrži 20 posto šećera, što mu daje veliku energetsku vrijednost, a uz to ima i dovoljno C vitamina i vrijedan je izvor kalija.

 

No, uvjerljivo najvažnija vrijednost grožđa je u bioflavonoidima, spojevima koji su vrijedni antioksidansi i štite stanice od štetnih utjecaja slobodnih radikala, pa djeluje preventivno na velik broj bolesti i usporava starenje organizma.

 

Sok od crnog grožđa najbolji je izvor flavonoida, jer ih ima najviše u koštici i kožici bobice grožđa. Sjemenke su vrijedan izvor aktivne tvari koja djeluje na smanjenje holesterola.

 

Kako grožđe ima veliki udio vode u kojoj su otopljeni minerali i vitamini, a ujedno i celuloze, daje osjećaj sitosti bez prevelikog unosa kalorija.

 

Jednodnevna dijeta grožđem ima diuretski učinak, potiče normalnu probavu i čisti crijeva, tonizira organizam i omogućava gubljenje kilograma.

 

Provođenje ove dijete izuzetno je jednostavno - kupite dva kilograma grožđa i jedite ga tokom cijelog dana i jedite ga kad god poželite, bez ikakvih ograničenja. Na taj način ćete očistiti tijelo od toksina i izgubiti i do kilogram težine, uz smanjenje nadutosti.

 

(Metro-portal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook