Foto/ Profinjenost i elegancija kreacija

Belma Tvico Stambol najbolja dizajnerka Evropskog festivala mode

Nedjeljni magazin21.08.15, 20:21h

Belma Tvico Stambol najbolja dizajnerka Evropskog  festivala mode
Nakon što su u njenim glamuroznim haljinama crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala prošetale najeminentnije ličnosti pobravši pozitivne kritike javnosti, priznanje za kolekciju visoke mode mode 2015.- 2016. stiglo je i od Direcije Europskog Festivala Dizajna - Sarajevo Fashion Week-a u okviru kojeg je sinoć zvanično održana najnovija modna revija Belme Tvico Stambol

 


Priznanje za najboljeg dizajnera Belmi je uručila Amela Radan, direktorica Sarajevo Fashion Weeka - Evropskog festivala mode koji je ove godine održavan u ponoć u ljetnoj bašti hotela Europa, a u okviru kojeg se predstavilo mnogo dizajnera van granica naše zemlje. 


Zvanično predstavljeni modeli za predstojeću sezonu  2015- 2016. godinu, oduševili su  posebno žensku populaciju koja je sa nestrpljenjem pratila svaki defile manekenki.

 

belma-tvico-2

 

Zanimljivo je da je Belma zbog brojnih obaveza iz svog ateljea tek nekolio sati pred reviju završavala posljednje detalje najnovijih kreacija, ali i da je haljina “Adore” sačinjenih od 10.000 kristala izazvala oduševljenja kao i gromoglasan aplauz pubike.


Modnu reviju ove kreatorice nosile su najuspješnije manekenke BiH - Džejla Glavović, Dženita Dumpor, Alisa Zlatarević... 

 

belma-tvico-3


Od skorašnjih aktivnosti ova kreatorica ima u planu otvaranje concept store radnje u Zagrebu zakazano za 1.10, kao organizaciju premijere modnog filma na kojem je radila proteklih mjeseci a koji bi se uskoro mogao pogledati u bh. kinima.

 

belma-tvico-4

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook