Kraljica romske muzike u beogradskoj bolnici

Usnija Redžepova teško bolesna, nema novca za liječenje: 'Pomozite mi, ne želim da umrem!'

Showbizz16.08.15, 17:21h

Usnija Redžepova teško bolesna, nema novca za liječenje: 'Pomozite mi, ne želim da umrem!'
Ona sad leži u KBC u Beogradu i nema sredstava za neku privatnu kliniku. Bez obzira na to što njeni brat i snaha čine sve što je u njihovoj moći da joj olakšaju tešku bolest, svaka pomoć bi joj dobrodošl

 


Kraljica romske muzike Usnija Redžepova već neko vrijeme bori se sa opakom bolešću. Vijest da boluje od raka pluća uzdrmala je cijelu estradu, koja se digla na noge u želji da joj olakša ovaj najgori životni period  roz koji trenutno prolazi i svakodnevno se bori s neizdrživim bolovima.

 

Ekipa Kurira posjetila ju je u Kliničko-bolničkom centaru u Beogradu, a njihov izvještaj prenosimo u cjelosti:

 

Umorna i neutješna, dočekala nas je u bolničkoj postelji, iako se sve vrijeme savijala od bolova i jedva govorila zbog otežanog disanja. Međutim, njena želja za oporavkom je toliko jaka da se i slikala kako bi pokazala ljudima koji se bore za život da ne treba posustati, već se izboriti do kraja.

 

- Teško je ovo, ne znam kako sama sebi da pomognem, a kamoli neko drugi. Imam podršku porodice, kao i najbližih prijatelja i kolega, ali tu sam gdje sam. Nisam pokušavala da se liječim na privatnim klinikama - teško, ali ponosno izgovara Redžepova, koja se uprkos svemu obradovala našoj posjeti.

 

Čak je u jednom momentu uspjela da se osmjehne, ali ubrzo su je savladali bolovi. Tražila je vodu. A onda ju je uhvatila panika da je ne ostavimo samu.

 

- Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim - zavapila je Usnija, ali je opet skupila snagu da nastavi:

 

- Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se mnogo pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspjevam da sjedim. Pokušala sam da ustanem kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršala, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni da jedem. Uzmem malo „plazmice“, i to je to.

 

Nakon nekoliko izgovorenih rečenica, Usnija se zakašljala. Zamolila je da joj dodamo kiseonik, pa je malo i dremnula. Imala je želju da još razgovara, pa se trgnula iz kratkog sna.

 

Treba joj kiseonik

 

- Mogu ja bez oksigenske terapije, ali kad me mnogo zaboli ili počnem da gubim dah, moram da koristim kiseonik. Lakše mi je kad ima nekog pored mene. Doputovali su brat i snajka iz Skoplja sa mnom, oni najviše brinu o meni. Ipak, posjećuju me i prijatelji, kolege... Kad sam se razboljela, najviše me je obilazila Merima Njegomir, ali u posljednje vreme je nema jer vjerovatno ima obaveze. Bile su mi Izvorinka Milošević i Goca Stojićević. Moram reći da sam se s Izvorinkom isplakala kao dijete. I moja Esma mi mnogo pomaže, uz mene je svim srcem - uspjela je sve da nabroji Redžepova, prije nego što ju je ponovo savladao san.


Neophodna pomoć

 

Žene koje leže s njom u sobi našle su joj se u nevolji, jer pjevačica nema uz sebe osobu koja je zadužena za cjelodnevnu brigu o njoj, a kako saznaje Kurir, ljekari je obilaze tek na svakih pet sati.

 

- Žao nam je Usnije, muče je bolovi, pomažemo joj koliko možemo, ali samo jedan dan u bolnici s obrocima košta 2.000 dinara. Bilo bi lijepo kad bi se neko od njenih kolega angažovao da joj pomogne - apeluje jedna od žena koja je sa Usnijom u bolnici.

 

DRUGA KEMOTERAPIJA ME JE UNIŠTILA!

 

Redžepova kaže da se njeno stanje pogoršalo nakon posljednje kemoterapije, kad je izgubila i kosu.

 

- Imala sam dvije kemoterapije. Prva je dobro prošla, ali druga me je uništila. Od tad mi je sve krenulo nizbrdo i bukvalno sam izgubila dio sebe. Tad sam ostala i bez svoje kose.
 

Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Usniji! Ona sad leži u KBC u Beogradu i nema sredstava za neku privatnu kliniku. Bez obzira na to što njeni brat i snaha čine sve što je u njihovoj moći da joj olakšaju tešku bolest, svaka pomoć bi joj dobrodošla.

 

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook