Vizažističke tajne i FAZONI

Osam neizostavnih trikova za savršen ten: Primijenite ih odmah

ŽENA iN15.08.15, 20:58h

Osam neizostavnih trikova za savršen ten: Primijenite ih odmah
Donosimo vam 8 beauty-trikova s kojima ćete postići idealan ten bez puno filozofije

 


1. Izbjegavajte nanositi podlogu direktno na kožu. Uvijek ispod pudera nanesite serum ili hidratantnu kremu.

 


2. Sunce je opasno za kožu, čak i kada su to prve proljetne zrake sunca. Zaštitite je. Dobar odabir su tonirane ili BB kreme s visokim faktorom s kojima i štitite kožu od UV-zraka, ali i njima učinkovito prekrivate sitne nepravilnosti na koži te postižete izgled ujednačenog tena.

 


3. Kako odabrati pravilnu nijansu pudera? Uzmite malo pudera i nanesite ga na područje malo poviše čeljusti te razmažite prema vratu. Idealna je ona nijansa koja se u potpunosti stopi s vašim tenom.

 

4. Nemojte bespotrebno nanositi previše pudera, nego prvo nesavršenosti prikrijte korektorom, a tek se onda pogledajte u ogledalo, i procijenite: "da li mi je puder doista nužan?" Tako nećete imati previše proizvoda na licu, a lice će izgledati lijepo, prozračno i ujednačeno.

 


5. Za efekt osunčanog lica vaš najbolji saveznik je bronzer. Nanesite ga na one dijelove lice koje bi sunce prvo zahvatilo – čelo, obrazi, nos te vrat i dekolte.

 


6. Rumenilo uvijek nanosite na najviši dio jagodice te ga potom kružnim pokretima "razradite" prema uhu.

 


7. Ako slučajno pretjerate s rumenilom, make-up kistom za puder prijeđite s njim preko dijela lica gdje ste nanijeli rumenilo kako biste ga dodatno omekšali.

 

 

8. Puder u kamenu odličan je saveznik za one s mješovitom ili masnom kožom lica. Lagano ga utapkajte preko onih dijelova lica gdje vam zna izbiti sjaj te ga ubacite u torbicu i ponesite sa sobom za eventualne popravke tijekom dana.

 

(cosmopolitan.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook