17 dokumentarnih filmova u dvije selekcije

Poznat žiri 16. Mediteran film festivala

Kultura11.08.15, 13:04h

Poznat žiri 16. Mediteran film festivala
U natjecateljskom programu ovogodišnjeg 16. Mediteran film festivala (MFF) bit će prikazano 17 dokumentarnih filmova u dvije selekcije



Selektor Damir Čučić izabrao je 7, odnosno 10 filmova u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma od kojih su neki već pobrali nagrade na velikim festivalima regije i svijeta.



O ovogodišnjem pobjedniku odlučuje međunarodni žiri koji se dijeli na dvije kategorije i to za odabir najboljeg dugometražnog filma (iznad 30 minuta) i najboljeg kratkog filma (do 30 minuta).



Članovi žirija 16. MMF-a u okviru dugometražnog dokumentarnog filma su Nenad Dizdarević, filmski redatelj, scenarist, producent i filmski profesor iz Sarajeva, Silvia Luzi, neovisna novinarka, redateljica i producentica te dobitnica prošlogodišnjeg MFF Grand Prix-a za film "O umijeću ratovanja" i Boris T. Matić producent i prvi direktor Motovun Film Festivala, te osnivač i direktor Zagreb Film Festivala.



Članovi žirija 16. MMF-a u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma su Tomislav Bubalo producent i video koordinator MFF-a, Roser Corella neovisna redateljica, novinarka, producentica i dobitnica prošlogodšnjeg MFF projektora u kategoriji najboljeg kratkometražnog dokumentarca za film "Zatočenici Kanuna" i Hrvoje Horvat, pisac, muzički kritičar i umjetnički direktor festivala RockOff.



Žiri u ovom sastavu bira i dodjeljuje Grand prix MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnog filma, dok je za treću nagradu tradicionalno odgovornost na publici.



Ovogodišnji Mediteran film festival održat će se od 26. do 29. augusta u kinu Borak u Širokom Brijegu.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook