U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti

Izložba stripa Berina Tuzlića i koncert Bezbeli Apstraklija

Kultura11.08.15, 10:56h

Izložba stripa Berina Tuzlića i koncert Bezbeli Apstraklija
U subotu, 15. augusta, 2015. godine, u Sarajevu Izložba stripa Berina Tuzlića i koncert Bezbeli Apstraklija Umjetničko večer će se održati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u 21 sat, dok će na istom mjestu koncert održati sarajevski bend "Bezbeli Apstraklije", i to u subotu, 15.8.2015. godine

 

Njihovom nastupu prethodit će izvođenje video muzičkog stripa "Sarajevo - ne znam kad i ne znam gdje" animatora i strip-crtača Berina Tuzlića, inače bubnjara u sarajevskom bendu.
"Bezbeli Apstraklije" zabavit će prisutne svojim najpoznatijim pjesmama s prvijenca "Kad je bal, nek je kanibal", koji je izdan u suradnji s Croatia Recordsom, te novije numere koje pripremaju za nadolazeći album. Također, Tuzlić će, na handsonicu i looperu, izvesti video muzički strip koji je posvećen poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva.


Treba napomenuti da je kratki istoimeni animirani film Berina Tuzlića, koji je predsjednik svjetskog udruženja animatora ASIFA BiH, te osnivač Udruženja za art i vizualne komunikacije PIXEL, uvršten kao jedini evropski animirani film u takmičarski program u SAD-u pod nazivom Action/Cut Short Film Competition 2009. godine. Osvojio je 33 nagrade.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook