Pjevačica progovorila o drami koju je proživjela

U stanu Alme Čardžić na Dobrinji izbio strašan požar: 'Da nije bilo kćerke Ene, sve bismo izgubili...'

Showbizz10.08.15, 15:43h

U stanu Alme Čardžić na Dobrinji izbio strašan požar: 'Da nije bilo kćerke Ene, sve bismo izgubili...'
Pisalo se, kaže Alma, kako se neko napio pa cigarom zapalio stan. No, dolaskom vještaka i policije odmah je utvrđeno odakle je krenuo požar

 

U požaru na Dobrinji, izgorio stan pjevačice Alme Čardžić, samo je jedan od naslova koji je preplavio portale. Istina, priča za Express Alma, došlo je do požara ali nije tačno da je cijeli stan izgorio.

 

- Grom je udario u lift kućicu iako na zgradi ima gromogran, te se kućica zapalila pa zahvatila i krov zgrade. Kroz ventilaciju je žar prošao i do mog stana te je počelo da gori kupatilo. S obzirom na to da nismo bili u stanu, sreća u nesreći je što se moja kćerka Ena vratila do stana i kada je otvorila vrata, samo je počeo šikljati dim. Odmah je pozvala vatrogasce i sama počela vodom gasiti požar - počinje priču Alma dodajući kako je na kraju uništena jedna trećina stana. I to je sve... A ne kako se pisalo.   

 

Pisalo se, kaže ona, kako se neko napio pa cigarom zapalio stan. No, dolaskom vještaka i policije odmah je utvrđeno odakle je krenuo požar. Osim vatrogasaca, u pomoć su im priskočile komšije jer su Alma i Damir bili na vikendici. No, čim su ih obavijestili šta se dešava, odmah su se vratili.

 

- Ma, nek je živa glava, nek je moje dijete živo. Hvala Bogu, samo je jedna trećina stana izgorjela, ali i da je cijeli... nek smo živi i zdravi. Bio je to uistinu strašan požar jer da se na vrijeme nije reagiralo izgorjela bi cijela zgrada. Bitno mi je da nema žrtava da se nije proširilo dalje, moja je šteta i ja ću je platiti. Sretna sam jer sam pronašla i cuku koji se bio zagubio, te smo ga našli isprepadanog u garderoberu - još pod utiskom je Alma Čardžić. 

 

A svima onima koji su se "brinuli" za nju poručila je da se ne brinu... sve je opet, hvala Bogu, završeno na najbolji mogući način.

 

(Expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook