Srpska pjevačica uoči izlaska novog albuma

Jelena Tomašević: Ko želi uništiti moj i Ivanov brak?

Showbizz25.07.15, 18:23h

Jelena Tomašević: Ko želi uništiti moj i Ivanov brak?
Hari je bio uvijek ozbiljan, odmjeren, Goca je bila ta koja je donosila energiju, Milan je bio jako pažljiv i pedantan...

 

Jelena Tomašević završila je novi album „Ime moje", a promocije kreću od septembra nakon godišnjih odmora. Otkriva za Express kako je bilo u žiriju prvog serijala „Pinkove zvezdice", kako izgleda njen dan u društvu supruga Ivana Bosiljčića i kćerkice Nine, ali priča i tome zašto u medijima svakih malo osvanu naslovi da se razvodi.

 

Kako si zadovoljna reakcijama na novi album?

 

Publika je već čula neke pjesme i odabrala svoje favorite, tako da sam sretna da sam napravila dobar izbor pjesama. Od septembra kreće promocija, nakon povratka sa godišnjih odmora, a onda idu i koncerti što je i najljepši dio ovoga posla.

 

Kako si zadovoljna šouom „Pinkove zvezdice"?

 

Jesam i moram da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji ovakve jedne emisije. Danas djeca nemaju prostora za igru, prepušteni su ulici i društvenim mrežama, tako da je ovo bila divna prilika da se pokaže koliko ima talenata. Mi smo bili tu da ih savjetujemo, a ja mogu da obećam da ću im biti podrška i u narednom periodu.

 

Jesi li očekivala pobjedu Marije Serdar?

 

To je bilo nevažno, jer su oni svi pobijedili. Pobijedili su svojim talentom, opet ponavljam, bez toga nema ništa! Svako od njih je priča za sebe. To su jako fino vaspitani mladi ljudi. Marija mi je natjerala suze na oči svojim glasom, tako da sam od prvog puta kada sam je čula shvatila da ta djevojčica koja ima samo trinaest godina ima jako moćan glas. Publika je glasala, jer ja ne znam kako bi izgledalo da je žiri morao da odluči! Bilo bi baš teško.

 

Kako je izgledala saradnja između članova žirija?

 

Trudili smo se da poštujemo mišljenja jedni drugih. Pokazalo se da se ukus publike i nas slaže, i da smo negdje mi imali vrlo sličan poredak. Hari je bio uvijek ozbiljan, odmjeren, Goca je bila ta koja je donosila energiju, Milan je bio jako pažljiv i pedantan, tako da je svoj zadatak shvatio ozbiljno. Leontina i ja smo možda malo u početku djelovale strogo, ali je bilo važno ukazati na greške djeci. Oni su mladi i dug put je pred njima, tako da smo mi bili tu kao neka vrsta mentora.

 

Jesu li te se plašili kandidati?

 

Mislim da nije bilo razloga za strah. Ja se nisam trudila da glumim strogoću, da se nešto posebno trudim da ih kritikuje, nego da oni ne shvate to takmičenje kao neku traumu koja će da ih obilježi.

 

Šta bi uradila da Nina kaže da hoće da postane pjevačica?

 

Teško da mogu da joj to zabranim, ako bude tako odlučila. Mislim da ne bi baš bilo fer da Nina pjeva, a da sam ja u žiriju. Nina je još mala, ali voli da sluša muziku, neke moje pjesme je naučila, a i drugih kolega i kolegica. Ja joj pjevam uspavanke i to neke izmišljam i sama.

 

Koliko privatni život trpi zbog karijere?

 

Ja se trudim da to odvojim i polazi mi za rukom. Mislim da bi bilo malo previše da čim uđem u kuću počnem da se opet bavim svojim poslom. Moj suprug i ja se bavimo specifičnim pozivima, tako da smo svjesni da ne možemo uvijek da sačuvamo svoju privatnost, ali trudimo se da odvojimo te dvije stvari. Moj dan izgleda sasvim obično, kafa, doručak, odvedem Ninu u vrtiću, Ivan je na poslu, pijaca, ručak...Kao i sve druge žene.

 

Kako reaguješ na naslove koji se svako malo pojave da se ti i Ivan razvodite?

 

Ne znam zašto medije intrigira moj i Ivanov brak. Živimo sasvim običan život i ne trudimo se da iskačemo iz pašteta, pričamo šta radimo, gdje ljetujemo ili šta smo kupili. Trudimo se da se u medijima pojavimo ako imamo dobar razlog za to, i ako je to vezano za posao. Vjerovatno zato tako novinari i reaguju jer u nedostatku drugih informacija onda morate da započnete neku priču.

 

Smeta li vam to?

 

U početku mi je smetalo, a kasnije sam shvatila da nema razloga da se nerviram ili demantujem bilo šta.

 

Jesi li pristalica skandala?

 

Ne, mislim da postoje mnogo bolji načini da dođete do medija. Ako ste kvalitetni u svom poslu to će ljudi prepoznati. To može nakratko da vas dovede na naslovnice, ali ako ne pokažete ništa drugo, osim nekog skandala, vrlo brzo odete u zaborav. Ja sam se uvijek trudila da pjevam dobre pjesme i da slušam savjete iskusnijih, tako da sam se toga držala.

 

(Expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook