12. augusta u BKC-u

Poslastica za ljubitelje sevdaha: Prvi solistički koncert Bože Vreće u Sarajevu

Kultura20.07.15, 13:29h

Poslastica za ljubitelje sevdaha: Prvi solistički koncert Bože Vreće u Sarajevu
Bosanskohercegovački umjetnik Božo Vrećo, poznat po izvođenju a capella sevdaha i izvanrednim vokalnim sposobnostima, po prvi put će nastupiti na solističkom koncertu u Sarajevu

 

Koncert će biti održan 12.augusta u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu sa početkom u 21 .00 h, a svi zainteresirani karte mogu kupiti na biletarnici BKC-a i putem portala www.kupikartu.ba 

 

Kao i do sada, Božo će publici ponuditi mnoga iznenađenja, kako u pogledu repertoara, tako i scene i scenskog nastupa. Na repertoaru će se ovaj put naći njegove autorske sevdalinke sa albuma 'Moj sevdah' , koji je u prvom tiražu rasprodat za mjesec dana, te sevdalinke koje do sada nije interpretirao i koje nisu često izvođene. 

 

Na ovom koncertu Božo će premijerno izvesti dvije pjesme koje je sam napisao. Jedna od njih je 'Tri sestre' koja u sebi sadrži dionice na sefardskom ladino jeziku, a s obzirom da će biti otpjevana u nekadašnjoj sinagogi, bit će to izvrsna spona i sinergija, povratak hramu kroz sevdah. 

 

Druga premijera je za pjesmu 'Ne kidaj mi dragi smilje' za koju planira snimiti i spot, a obje će biti objavljene na njegovom novom albumu planiranom za iduću godinu. 

 

Božo obećava da će ovo biti noć ispunjena nesputanim emocijama i suzama, njegovim glasom koji opčinjavajuće prisno djeluje na ljude i pokazuje da je svaka pjesma dio naših života i nas samih. 

 

Božo Vrećo je neko ko sevdah donosi na posve drugačiji način, a opet autentično bosanski, sa svim ljepotama izvedbe koju sevdalinka treba da posjeduje i treba još jednom naglasiti, jedini je izvođač  a capella sevdaha kod nas.

 

Promotivne aktivnosti za prvi solistički koncert Bože Vreće u Sarajevu pomoglo je Udruženje INFOHOUSE. 

 

Za dodatne informacije, molimo da se obratite na sljedeći kontakt:

 

Asim Bešlija, PR menadžer

 

Udruženje INFOHOUSE

 

mob. 061 202 092,  tel/fax 033 209 304    

             

www.infohouse.ba

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook