Zabranili mu gostovanje

Kusturicu ne žele u Ukrajini: 'To me podsjeća na fašizam!'

Showbizz18.07.15, 17:53h

Kusturicu ne žele u Ukrajini: 'To me podsjeća na fašizam!'
MINISTARSTVO kulture Ukrajine zatražilo je jučer od ministarstva unutarnjih poslova da zabrani koncert Emira Kusturice u Kijevu. Zabranu koncerta tražili su jer strahuju od nereda

 

Naime, ministarstvo kulture smatra kako nije prikladno da Kusturica sa svojim No Smoking orkestrom nastupa u Kijevu zbog mogućih provokacija, kao i činjenice da je srpski filmaš i glazbenik otvoreno podržao aneksiju Krima od strane Rusije. 

 

Koncert je trebao biti održan 28. srpnja povodom obilježavanja 1000 godina od smrti kijevskog princa Vladimira Velikog. Kusturica poručuje da ga zabrana nije iznenadila. 

 

"Nije me ovo iznenadilo, posebno kad se zna da je ukrajinska vlast proizvod državnog udara koji je tamo izveden i koji je nasilno promijenio Europu, ovog puta preko jednog širokog spektra nacionalista i desnog sektora", izjavio je Kusturica u razgovoru za politiku. 

 

Dodao je da se njegov "vrijednosni sustav bazira na onom iz stare Europe, u kojem su ljudska dobrota, plemenitost i uzvišenost na prvom mjestu". Kusturica također tvrdi da lakoća s kojom se danas procjenjuje tko je poželjan, a tko nije "podsjeća na stvarnu vladavinu fašista, koji danas nazivaju fašistima one koji su upravo izgubili 25 milijuna ljudi boreći se protiv fašizma".

 

(index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook