Poslastica za sve koji vole dobar zvuk

Ako ste u Mostaru, ne propustite 13. Blues & rock festival! Vrhunski provod vam je zagarantovan

Kultura17.07.15, 12:59h

Ako ste u Mostaru, ne propustite 13. Blues & rock festival! Vrhunski provod vam je zagarantovan
Trinaesto izdanje Mostar blues & rock festivala otvoreno je sinoć u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru



Prvu večer na sceni ove najznačajnije međunarodne smotre blues/rock umjetnika u BiH nastupili su Rock School Blues Band iz Mostara, zatim Nine Below Zero iz Londona, a za završnicu večeri pobrinuo se američki gitarist Mike Zito.


Festival je proglasila otvorenim norveška veleposlanica u BiH Vibeke Lilloe kazavši kako ovo veleposlanstvo već treću godinu podržava ovaj festival jer je glazba most između ljudi i granica i zbog toga što smatraju da ova manifestacija može doprinijeti napretku u zajedništvu među ljudima u Mostaru.



Dobrodošlicu je poželio i organizator festivala Mili Tiro naglasivši kako je cilj ovoga festivala da bude adresa za velike bendove te zahvalio svima koji su 13 godina prijatelji festivala.



Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić čestitao je organizatorima, zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju festivala te poželio publici da u narednim danima uživa u čarima bluesa.



Tijekom otvaranja, obratila se i v.d. zamjenika šefa Veleposlanstva SAD-a u BiH Stefanie Altman-Winans istaknuvši kako je Festival jako važan jer spaja cijeli grad te da joj je izuzetna čast što je Veleposlanstvo još od 2003. prijatelj ove manifestacije zbog čega su ponosni na 13 godina odlične suradnje.



Mostar blues & rock festival nastavlja se večeras u OKC Abraševiću, gdje će nastupiti Jolly Jumper and Big Moe iz Norveške, zatim sastav Gruhak iz Hrvatske te grupa Blues Company iz Njemačke.



Posljednju festivalsku večer, 18. srpnja, u OKC Abrašević otvorit će Night Train Blues Band iz Srbije, nakon njih nastupit će Delta Blues Gang iz Hrvatske, a trinaesto izdanje Mostar blues & rock festivala svojim koncertom zatvora francuski sastav Big Dez.



Ulaz za posjetitelje je otvoren od 20 sati, a koncertni programi počinju od 21 sat.



Nakon svakog programa bit će upriličen after party u Night Clubu Duradžik, Caffe baru Coco loco i Black Dog pubu.



(Fena/mr)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook