Izmjene uoči 21. filmskog festivala

Od sada nova pravila akreditovanja novinara na SFF-u!

Kultura13.07.15, 14:15h

Od sada nova pravila akreditovanja novinara na SFF-u!
Uoči početka 21. Sarajevo Film Festivala, koji se održava od 14. do 22. augusta, direkcija je na zvaničnoj web stranici objavila saopćenje da će od ove godine pojedini novinari morati platiti 50 KM ili 25 eura, ukoliko žele da se akredituju za praćenje i promociju SFF-a. Saopćenje prenosimo u cjelosti

 

U cilju poboljšanja medijskog praćenja i izvještavanja sa Sarajevo Film Festivala, te poboljšanja procesa odobravanja akreditacija za 21. Sarajevo Film Festival, Press ured kreirao je novi način akreditovanja.

 

U tom smislu, ljubazno Vas molimo da u cjelosti popunite akreditacijski formular i naročito obratite pažnju na dio koji se odnosi na upload linkova vaših izvještavanja sa ranijih izdanja Sarajevo Film Festivala. Ovo polje je obavezujuće i svi akreditacijski formulari bez popunjenog ovog polja neće biti razmatrani u procesu odobravanja akreditacije.

 

Izvještači koji prvi put dolaze na Sarajevo Film Festival mogu priložiti neki od relevantnih tekstova/priloga/fotografija iz oblasti filma, filmske kritike ili filmskih festivala.

 

Cijena novinarske akreditacije za 21. Sarajevo Film Festival iznosi 50, 00 KM/ 25, 00 euro.

 

Aplikacije koje budu potpune i zadovolje uslove novog sistema akreditovanja, kao i akreditacije za medijske partnere 21. Sarajevo Film Festivala biće oslobođene plaćanja, saopćeno je iz Press ureda SFF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook