FOTO/ REKREATIVNA PONUDA IZNAD SARAJEVA

Kakvi vas novi ljetni sadržaji čekaju na Bjelašnici i Igmanu: Spas od paklenih gradskih vrućina...

Zabava13.07.15, 13:39h

Kakvi vas novi ljetni sadržaji čekaju na Bjelašnici i Igmanu: Spas od paklenih gradskih vrućina...
KJP ZOI 84 OCS d.o.o Sarajevo, u sklopu svojih poslovnih aktivnosti, u ljetnom periodu obogatilo je uslugu novim sadržajima na Olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman

 


Na Malom polju na Igmanu tokom ljetnih mjeseci otvoren je teren za mali fudbal, boćanje, odbojku, stolni tenis, kao i diječiji zabavni park sa pratećim sadržajima. Na navedenom lokalitetu proširena je i ugostiteljska ponuda, tačnije otvoren je restoran „Malo polje“ na Igmanu koji je smješten na izuzetno atraktivnoj lokaciji ispod skakaonica, sa amfiteatrom u neposrednoj blizini dvosjedne žičare.

 

nogometni-teren-igman


U svojoj ponudi nudi domaća jela i specijalitete, a idealno je mjesto za porodična okupljanja, proslave dječijih rođendana na otvorenom i slično. Na Velikom polju na Igmanu na raspolaganju su prostori za nogomet, odbojku i košarku, dok se na ovoj lokaciji nalazi i veliki broj označenih staza za brdski biciklizam.

 

malo-polje-park-za-djecu


U Babinom dolu na Bjelašnici tokom ljeta svim posjetiocima, mladima, rekreativcima kao i profesionalnim sportistima nudi se mogućnost iznajmljivanja nogometnih i teniskih terena, iznajmljivanje reketa za tenis, bicikala, vožnja žičarom sa panoramskim razgledanjem i slično.

 

teniski-teren-bjelasnica


Novim ljetnim sadržajima na planinama građanima je omogućeno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima na čistom planinskom zraku, kao i potpuna relaksacija i odmor daleko od saobraćajnih gužvi i gradske vreve s ciljem unaprjeđenja zdravih navika života.


Ovim putem pozivamo sve građane, djecu i omladinu da u što većem broju dođu i posjete naše Olimpijske planine i u ljetnom periodu, te se odmore i uživaju u sportsko-rekreativnim sadržajima na čistom planinskom zraku, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću KJP ZOI 84 OCS d.o.o. Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/aa)
                                                                                                                                

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook