NOVA DOSTIGNUĆA POZNATOG BRENDA

Canon slavi proizvodnju 110 miliona zamjenjivih EF leća

Tehno09.07.15, 14:00h

Canon slavi proizvodnju 110 miliona zamjenjivih EF leća
Canon je danas objavio dostignuće nove prekretnice u proizvodnji leća sa ukupnom proizvodnjom od 110 milionite serije zamjenjivih leća - EF 11-24mm f/4L USM ultra-širokougaonih zoom leća


Produkcija zamjenjivih EF leća sa Canonovim potpisom započela je 1987. godine u fabrici Utsunomiya, kada su te serije po prvi put i predstavljene zajedno sa EOS SLR sistemom kamere. Od tada, globalna potražnja za Canonovim proizvodima i lećama nastavila je diktirati tempo i dobijati podršku širokog ranga korisnika. Kako bi izašli u susret zahtjevima, produkcija se od tada proširila na četiri baze proizvodnje, uključujući Canon Inc., Tajvan; Canon Opto (Malezija) Sdn. Bhd.; te Oita Canon Inc. u južnom Japanu.


Kroz vlastitu historiju, Canon je nastavio sa vođenjem industrije slike, predstavljanjem mnogih noviteta kao što su Ultrasonic Motor (USM) za korištenje u lećama, stabilizator slike - IS tehnologiju, višeslojni difraktivni optički (DO) element te Subwavelength Structure Coating (SWC) anti-reflekcijsku tehnologiju.


Lansirane u februaru 2015, Canonove 110 – milionite EF leće - EF 11-24mm f/4L USM, mogu se pohvaliti minimalnom fokalnom dužinom od 11 mm kako bi se postigao najširi ugao gledanja na svijetu. Također, ove leće mogu se pohvaliti i novim dizajnom optičke strukture – ove leće predstavljaju tri asferične  leće koje kvalitetu slike dovode do maksimuma  te osiguravaju minimalnu razinu distorcije.


Kompanijine ekstenzivne EF serije leća broje ukupno čak 71 model – uključujući EF Cinema leće za digitalnu kinematografiju. Canon će nastaviti sa rafiniranjem različitih tehnologija slike na osnovu svog iskustva, stremeći da proizvodi izuzetne i pouzdane leće i kamere, dok se kultura fotografije i videa širi.


Canonov spektar udovoljava različitim potrebama fotografa – od onih koji slikaju prvi put do naprednih amatera i profesionalaca. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook