Maksimalno iskorištava vrijeme

Radno ljeto za Harisa Burinu: Turneja sa (ne) stand-up komedijom, snimanje 'Pišonje i Žuge', novi projekti...

Showbizz08.07.15, 15:08h

Radno ljeto za Harisa Burinu: Turneja sa (ne) stand-up komedijom, snimanje 'Pišonje i Žuge', novi projekti...
Nakon premijernog izvođenja nove hit predstave, Haris Burina je, prije nego što krene na dugo očekivanu turneju, otišao na manji odmor od svakodnevnih obaveza na svoj ranč u Bradini

 

Kako sam kaže, njegova supruga Uranela i on ljetne vreline vole provoditi u kući u Bradini, gdje uvijek rado dočekuju i ugošćavaju svoje drage prijatelje. Iako mu se čini kao da je tek stigao u Bradinu, već je vrijeme da se priprema i „zagrijava“ za predstojeći posao. U narednom periodu očekuju ga brojne obaveze, prije svega prema matičnoj kući (Bosansko narodno pozorište), a onda i u privatnim projektima. 


„Pripremamo turneju moje nove predstave 'I ovo... I ono... I sve' - prvo po Bosni i Hercegovini, nakon čega slijedi i regionalna turneja. U međuvremenu, imam obaveze na snimanjima filma „Pišonja i Žuga“, za koji smo već snimili trailer, a koji će biti promoviran na ovogodišnjem SFF-u. Osim toga, planiram još jedan novi projekat, o kojem još ne bih govorio...“ – kazao je Burina.


 
Na premijeri predstave 'I ovo... I ono... I sve' u Cabaret Clubu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, publika je imala priliku uživati u vrhunskom humoru ovog poznatog bh. glumca.

 

Ovaj Harisov (ne)stand-up projekat, kako on sam naziva, uslijedio je nakon izuzetnog uspjeha njegove monodrame Ćorkan (Ivo Andrić), koju je izveo preko 130. puta, širom regiona. To su istinite priče, koje je u svojoj izuzetno bogatoj glumačkoj karijeri lično doživio Haris Burina, a prvi put je te priče „upakovao“ u predstavu za javno izvođenje.

 

Kako je i najavljivano prije premijere, Haris će već početkom augusta mjeseca na turneju sa ovom predstavom, dok je za juli planirano izvođenje u Zenici - Cabaret Club – 18.07. (drugi dan Bajrama) i u Sarajevu - Kamerni teatar 55 – 26. 07. (Baščaršijske noći).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook