Na sceni Kamernog teatra 55

Bajka koju idiot priča večeras u 20.00 sati

Kultura24.06.15, 12:20h

Bajka koju idiot priča večeras u 20.00 sati
Predstava “Bajka koju idiot priča” Kamernog teatra 55 je bajka za odrasle putem koje fantastični ansambl, na zabavan način, kroz cirkuske tačke, pjesme i sjajnu koreografiju, nudi pozitivno razrješenje za našu budućnost. Ova višestruko nagrađena predstava bit će izvedena na sceni Kamernog teatra 55 večeras 24. juna u 20.00 sati

 


“Bajka koju idiot priča” govori o izgubljenom identitetu. Nepoznati čovjek se budi na onom svijetu i shvata da se ne sjeća ko je. Prilaze mu Bog i predstavnici raznih ideologija i svjetonazora i pokušavaju ga obrlatiti da ode sa njima. Da pristane na njihova pravila. 


Glavni lik je personifikacija Bosne i Hercegovine, koja pokušava da počne jedan bolji život, konstantno ometana svojatanjima s raznih strana. Na putu do sebe susreće raznorazne ideologije, zablude, ideje, da bi na kraju shvatio da pripadnost radi pripadnosti ne može i neće dovesti do životnog ispunjenja i društvenog progresa.


Predstavu je režirao Emir Kapetanović, a igraju Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Dragan Jovičić, Admir Šehović i Moamer Kasumović


Na 31. Susretima kazališta BiH u Brčkom, stručni žiri je predstavi “Bajka koju idiot priča dodijelio brojne nagrade i time potvrdio umjetničku vrijednost ove predstave. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Zani Marjanović, nagrada za najbolju mušku ulogu Moameru Kasumoviću,a nagrada za najboljeg mladog glumca Admiru Šehoviću. Nagradu za kostim dobila je Vanja Popović.


Ulaznice se mogu rezervisati na telefon 033 550 475.

 

(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook