NAJBOLJA SLIKA DANAŠNJE GENERACIJE

Robovanje tehnologiji: Pisala je poruke i nije gledala ispred sebe, a onda joj se desilo ovo...

Lifestyle23.06.15, 10:24h

Robovanje tehnologiji: Pisala je poruke i nije gledala ispred sebe, a onda joj se desilo ovo...
Kako bi na sarkastičan način prikazali vrijeme u kojem živimo i našu opsjednutost gadgetima i tehnologijom, studenti sveučilišta u Utahu u kampusu su označili poseban dio na stepenicama koji je namijenjen samo osobama koje su zauzete svojim telefonima i ne gledaju ispred sebe kako se ne bi sudarali s drugim ljudima

Fotografije s njihovog kampusa ubrzo su obišle svijet, a da označavanje dijela stubišta/pločnika samo za one opsjednute telefonima i nije tako loša ideja pokazuju rezultati istraživanja iz SAD-a koji su pokazali kako je između 2000. i 2011. godine zabilježeno više od 11 tisuća ozljeda ljudi koji nisu pratili situacije ispred sebe, već su bili zagledani u svoje telefone. Neki od takvih ozbiljnijih slučajeva uključuju ženu koja je upala u jezero Michigan, a dvije žene imale su sreće što su preživjele udar vlaka, odnosno kamiona koje nisu vidjele jer su bile previše zaokupljene svojim telefonima.

 

Posljednji takav slučaj zabilježen je nedavno u Kini – jedna je tinejdžerka tipkala poruke na svom telefonu i nije gledala na pločnik ispred sebe tako da nije vidjela šaht na kojem je nedostajala jedna šipka. Njena je noga upala u šaht i zapela je između metalnih šipki – iako su joj brojni prolaznici pokušali pomoći, ona nogu nije uspjela izvući vani, zbog čega su na kraju morali intervenirati vatrogasci koji su je oslobodili. Šef vatrogasaca rekao je kako djevojka, srećom, nije pretrpjela teže ozljede – zadobila je samo ogrebotine i masnice tako da nije niti otišla u bolnicu. Ovo je samo još jedan u nizu primjera što se može dogoditi neopreznim ljudima koji su, umjesto da paze što se događa oko njih, fokusirani isključivo na ekrane mobilnih uređaja, a djevojka iz Kine imala je veliku sreću što nije slomila nogu.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook