Nakon dvije sezone

Nemanja Bilbija napušta FK Sarajevo

Sport18.06.15, 13:46h

Nemanja Bilbija napušta FK Sarajevo
Nekadašnji kapiten mlade nogometne reprezentacije BiH Nemanja Bilbija nakon dvije uspješne sezone napušta redove novog prvaka Bosna i Heregovine - FK Sarajevo



Dvadesetčetverogodišnji veznjak je za FK Sarajevo nastupio na ukupno 43 utakmice u protekle dvije godine, pri tome postigavši 10 golova, od kojih vrijedi istaći golove u Atini protiv grčkog Atromitosa, pogotke u polufinalu i finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog i Čelika u sezoni 2013/14.


Posljednji gol u takmičarskoj sezoni 2014/15, postigao je na Koševu, protiv tuzlanske Slobode, koji je ovjerio pobjedu Sarajeva rezultatom 3:1 i osvajanje naslova prvaka države, saopćeno je iz FK Sarajevo.



- Iza sebe imam dvije lijepe i uspješne godine, na koje samo mogu gledati sa jedne pozitivne strane. Nakon isteka ugovora, o FK Sarajevo mogu samo reći najbolje stvari i drago mi je što sam imao priliku da osvojim dva trofeja u Bosni i Hercegovini. Želim zahvaliti svima u klubu na korektnom odnosu i navijačima na podršci - kazao je Bilbija, koji je u redove Sarajeva stigao iz FK Vojvodina.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook