Foto/ Na manifestaciji 'Novogradski dani 2015.'

'Zabranjeno pušenje' podiglo Dobrinju na noge: Publika oduševljeno pjevala poznate hitove!

Zabava15.06.15, 13:55h

'Zabranjeno pušenje' podiglo Dobrinju na noge: Publika oduševljeno pjevala poznate hitove!
Sarajevski bend „Zabranjeno pušenje“ održao je sinoć koncert ispred sportske dvorane na Dobrinji, pred oko pet hiljada prisutnih građana. Bilo je to sjajno višesatno druženje sa publikom, a koncert je održan u okviru manifestacije „Novogradski dani 2015“

 

"Poso, kuća, birtija", pjesma je kojom je zapčeo sinoćnji muzički spektakl na Dobrinji, nakon čega su uslijedili neki od njihovih najvećih hitova kao što su "Bos ili hadžija", "Pišonja i Žuga", "Karabaja", "Možeš imat' moje tijelo", "Djevojčice kojima miriše koža", "Lutka s naslovne strane", "Jugo 45", "Počasna salva", "Lijepa Alma", "Boško i Admira", "Ibro dirka", "Stanje šoka", "Fikreta", „Zenica bules“...

 

"Hvala vam puno što ste imali razumijevanja za naše duge patetične, romantične pjesme", kazao je Sejo Sexon na koncertu na kojem je vladala odlična atmosfera i kojem je prisustvovala publika svih generacija od najmlađih, koji su došli u pratnji roditelja, do starijih koji su odrastali uz pjesme Zabranjenog pušenja.

 

Nakon što su otpjevali brojne pjesme uz ovacije publike Bend se vratio na bis, nakon čega su odsvirali i "Nedjelju kad je otiš'o Hase", "Pišonju i Žugu u paklu droge", "Zenicu blues", "Fildžan viška", a na kraju koncerta, Sejo Sexon je kazao:

 

"Hvala vam, Dobrinjo, osjećao sam se kao u Zenici na stadionu, osjećao sam se kao Džeko iako sam propao neslavno u fudbalu..."

 

Koncert je od samog početka krenuo žestokim tempom, a publika je nakon dva sata i 25-minutnog bisa uz ovacije ispratila Pušenje s bine.

 

Ime Zabranjenog pušenja zlatnim slovima je upisano u historiju sarajevske pop rock škole, a kao pioniri new primitivesa, obilježili su muzičke osamdesete godine na prostoru čitave regije. Njihove pjesme svjedočile su o posebnom duhu Sarajeva koji se ogledao u mudrostima, postupcima, nadama i ljubavima malih ljudi. Taksisti, rudari, policajci, prodavačice, dječaci, djevojčice, očevi, majke, komšiluk... opjevani su u duhovitim stihovima Zabranjenog pušenja.

 

(novigradsarajevo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook