FOTO/ Šesta noć festivala Fedra u Bugojnu

Publika uživala u predstavi 'Pozdravi nekog', večeras 'Policajci'

Kultura12.06.15, 10:47h

Publika uživala u predstavi 'Pozdravi nekog', večeras 'Policajci'
Večerašnju predstavu Teatra TOTAL Visoko „Policajci“ Slavomira Mrožeka, u režiji Jesenka Muzaferije, ljubitelji pozorišta će moći pogledati u 19:30 minuta

 

U punoj Maloj sali Kulturno-sportskog centra Bugojno sinoć su poklonici teatarske umjetnosti su uživali u predstavi Bosanskog narodnog pozorišta, Dječje, omladinske i lutkarske scene „Pozdravi nekog“, Vesne Ognjenović i Budimira Nešića. Adaptaciju i režiju potpisuje Miroljub Mijatović.

 

Uloge su ostvarili: Selma Ćosić, Igda Jarić, Tamara Miličević-Stilić, Lamija Prguda, Amina Ćurić, Ajša Đuherić, Lamija Salihović, Ena Pašalić, Amina Saliji, Harun Skender, Haris Hadžisejdić i Ishak Jalimam.

 

pozdravi-nekog

 

Predstava „Pozdravi nekog“ nije usmjerena na odrasle nego na mlade, koji bi trebalo da analiziraju sebe, svoj dosadašnji život i da se osvijeste šta su to nasilje i zlostavljanje, te da to pokušaju eliminisati iz svog života i ponašanja.

 

pozdravi-nekog-3

 

Večeras, publici će se predstaviti polaznici radionice „Scenski govor“ koju je vodila ovogodišnja selektorica mr. Ljiljana Čekić, a koja je trajala od ponedjeljka do četvrtka.

 

Prezentacija radionice će biti upriličena u Maloj sali sa početkom u 19:00 sati.

 

pozdravi-nekog-2

 

Večerašnju predstavu Teatra TOTAL Visoko „Policajci“ Slavomira Mrožeka, u režiji Jesenka Muzaferije, ljubitelji pozorišta će moći pogledati u 19:30 minuta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook