FOTO/ Dva dana do spektakla u Sarajevu

Detalji utrke 'Avaz Twist Running 2015': Kakav prizor u Avazovom tornju?!

Sport11.06.15, 14:59h

Detalji utrke 'Avaz Twist Running 2015': Kakav prizor u Avazovom tornju?!
Sportski događaj, vertikalni maraton, koji je privukao veliku pažnju sjajnom organizacijom i u prethodne četiri utrke, i ove godine pružit će odličan asortiman i zabavu sa početkom od 11 sati, uz direktan TV prijenos na BHT-u


U Sarajevu su danas u "Avaz Twist Toweru" na konferenciji za novinare predstavljeni detalji pete po redu utrke "Avaz Twist Running 2015", koja se u subotu, 13. juna 2015. godine održava u najvišoj zgradi u regionu.
 

Sportski događaj, vertikalni maraton, koji je privukao veliku pažnju sjajnom organizacijom i u prethodne četiri utrke, i ove godine pružit će odličan asortiman i zabavu sa početkom od 11 sati, uz direktan TV prijenos na BHT-u.


- Ove godine očekuje nas istinski spektakl. Prijave stižu u sve većem broju, tako da očekujemo više od 200 takmičara, kako u revijalnom, tako i u takmičarskom dijelu utrke. Ono što nas raduje su prijave velikog broja takmičara, posebno iz Dalmacije, a ovom prilikom pozivamo i sve građane da uveličaju ovaj događaj - kazao je Almir Sokolović, predsjednik Organizacijskog odbora "Avaz Tower Runninga 2015".

 

avaz-press-runnning


Sarajevski vertikalni maraton je utrka uz 780 stepenica, koji organizira kompanija "Avaz", a i ove je godine uz bok utrkama u nekim od najpoznatijih svjetskih građevina, poput "Empire State Buildinga" u Njujorku, "Messeturma" u Frankfurtu, "Taipeia 101", "Willis Towera" u Čikagu ili londonskog "Towera 42".


- Pozivamo sve koji u sebi nose sportski duh da se prijave i učestvuju u ovom spektaklu. Ovo je jedinstven događaj kako u našem glavnom gradu, tako i u BiH. Najbolje učesnike očekuju vrijedne nagrade, a ono što je najbitnije je da će svi prijavljeni sa sobom ponijeti bogato iskustvo ovog maratona - kazao je Faruk Čardžić, zamjenik direktora "Avaz-roto pressa".


Planirano je da se održe četiri utrke, dvije su takmičarskog karaktera za žene i muškarce, te revijalna utrka novinara i humanih zvijezda, te utrka za najmlađe učesnike do 14 godina.

 

avaz-tower-running11


Za sve one koji budu učestvovali, organizator je osigurao vrijedne nagrade. Provoplasirani u muškoj i ženskoj kategoriji osvojit će po 1.000 KM, drugoplasirani po 500, a trećeplasirani po 200 maraka.


Inače, Organizacioni odbor utrke pobrinuo se da svi oni koji u subotu dođu pred najvišu zgradu u regionu imaju potpun ugođaj. Osiguran je bogat muzički program, a posjetioci će se moći družiti s brojnim poznatim ličnostima iz svijeta sporta i estrade. Također, organiziran je besplatan roštilj za sve posjetioce, te degustacija zdravih domaćih proizvoda.


Titulu brane Sanel Đuliman i Selma Zrnić.

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook