FOTO/ Festival Fedra u Bugojnu

Komedija 'Skidajte se do kraja' oduševila publiku

Kultura11.06.15, 13:22h

Komedija 'Skidajte se do kraja' oduševila publiku
Dramski tekst „Ladies night“ (Dame biraju) autora Antoni Mkartena i Stivena Sinklera je komedija o nezaposlenim muškarcima u malom provincijskom gradu koji dangube i piju, koji se odlučuju na ideju da se skidaju za novac

 

Sinoć je u okviru 43. teatarskog festivala FEDRA Bugojno, u Pozorišnoj dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno, odigrana predstava „Skidajte se do kraja“, Javne ustanove „Bosanski kulturni centar“, Kulturno umjetničkog društva „Adem Alić“.

 

Dramski tekst „Ladies night“ (Dame biraju) autora Antoni Mkartena i Stivena Sinklera je komedija o nezaposlenim muškarcima u malom provincijskom gradu koji dangube i piju, koji se odlučuju na ideju da se skidaju za novac.

 

Iako je u pitanju komedija koja ima zabavni karakter, ona provlači i podteme: nezaposlenost, depresija, impotencija, gojaznost i kulturu radničke klase.

 

skidajte-se-do-kraja-2

 

Režiju potpisuje mlada i perspektivna Mirela Trepanić. Mirela je diplomirala režiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Prvi profesionalni angažman bio je u Mostaru s komedijom „Hanibal podzemni“, a nakon toga, uspjesi su se nastavili redati sa predstavama „Ja, mahaluša“ i „Ja, mahalac“, koje su oborile sve rekorde gledanosti.

 

U predstavi „Skidajte se do kraja“, uloge su ostvarili: Miralem Džaferović, Smajo Hasić, Esad Grbešić, Mirza Krtičić, Adnan Ahmetbegović, Albina Junuzović i Maja Avdagić.

 

skidajte-se-do-kraja-1

 

Večeras, svim poklonicima pozorišne umjetnosti će se predstaviti Bosansko narodno pozorište Zenica, Dječija, omladinska i lutkarska scena sa predstavom „Pozdravi nekog“, Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, čiju adaptaciju i režiju potpisuje Miroljub Mijatović.

 

Predstava počinje u 20:30 sati, u Pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra Bugojno.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook